Jaarlijkse woningkeuring Pion van Alliantie succesvol

Nieuws

AMERSFOORT - Woningcoöperatie De Alliantie startte begin vorig jaar met PIOn, een periodieke inspectie voor onderhoud. De introductie van PIOn in Amersfoort blijkt succesvol. Ruim 9500 woningen zijn door de Alliantie geïnspecteerd en bewoners beoordelen de keuring gemiddeld met een 7, meldt de Alliantie.

Sinds de start van PIOn zijn elf vaklieden dagelijks in de weer met het bezoeken van woningen. De vaklieden inspecteren de woningen waarbij de nadruk ligt op preventie. Kleine mankementen repareren zij direct. Voor grotere klussen maken zij vervolgafspraken. Door de woning regelmatig te inspecteren op een aantal veiligheidsaspecten en technische onderdelen, is de kwaliteit van de woning beter gewaarborgd. Dit komt het woongenot van de bewoners ten goede.

Na een jaar maakt de Alliantie de balans op en kijkt tevreden terug op de invoering van PIOn. Directeur Koos Koolstra: ,,Het deelnamepercentage aan PIOn onder huurders lag in 2013 rond de 90 procent. Huurders waarderen PIOn gemiddeld met een 7. We willen dan ook doorgaan met deze manier van woninginspectie."

De verwachting is dat voor de zomer alle huurders van de regio Amersfoort een aanbod voor een PIOn-inspectie hebben gekregen en dat meer dan 80 procent daarvan gebruik heeft gemaakt. Vanaf de zomer worden woningen in Amersfoort voor de tweede keer bezocht voor PIOn. In de gemeente Eemnes is de Alliantie in oktober vorig jaar gestart met de jaarlijkse woninginspectie. De resultaten daar worden in de loop van dit jaar verwacht.

advertentie
advertentie