Hans Buijtelaar genomineerd als beste lokale bestuurder

Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse wethouder en loco-burgemeester Hans Buijtelaar (VVD) is door de redactie van vakblad Binnenlands Bestuur op de shortlist gezet voor de verkiezing 'Bestuurder van het Jaar'.

Binnenlands Bestuur wijst jaarlijks een lokale bestuurder aan die op grootse, danwel bescheiden wijze uitblonk in zijn of haar métier. Een maand lang konden lezers van Binnenlands Bestuur laten weten wie ze de beste lokale bestuurder van 2013 vonden. Daaruit stelde de redactie een lijst van tien kandidaten samen.

Respondenten roemen volgens Binnenlands Bestuur de toegankelijkheid, gedrevenheid en vakkundigheid van de Amersfoortse wethouder Financiën Hans Buijtelaar (VVD). ,,Hij realiseerde niet alleen een bezuiniging van 20 miljoen, maar wist tegelijkertijd een decennialange discussie over een betere ontsluiting van Amersfoort te beslechten", valt te lezen in de shortlist.

Winnende voorgangers waren Marco Florijn, Lodewijk Asscher, Bas Eenhoorn en vorig jaar burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst.

advertentie