Filmpremière 'Kill your Darlings'

Nieuws

LIEVE VROUW - Een portret over de beginjaren van de Beat Generation met Daniel Radcliff (Harry Potter) die grote indruk maakt als Allen Ginsberg.

Dit op ware feiten gebaseerde regiedebuut van John Krokidas schetst een beeld van de beginjaren van de Beat Generation. De jonge literaire vrienden Allen Ginsberg (Daniel Radcliffe), Jack Kerouac, Lucien Carr en William Burroughs studeren in 1944 aan de Columbia Universiteit. De oudere David Kammerer (Michael C. Hall) is obsessief verliefd op Lucien. Een confrontatie tussen de twee eindigt met een steekpartij. Carr roept de hulp van zijn vrienden in. De film toont een complex web van passie, verraad, seks en drugs aan de vooravond van een culturele revolutie.

'Kill your Darlings' is een coming-of-age verhaal geworden zowel over Allen Ginsberg persoonlijk, wanhopig op zoek naar de liefde én naar iemand om hem te bevrijden, alsook generationeel over de geboorte van de Beat Generation, zoals we dat nog niet eerder hebben gezien. Het waargebeurde verhaal van de emotionele smeltkroes die een trio van literaire genieën heeft gevormd.

Vanaf donderdag 30 januari in De Lieve Vrouw.

advertentie