Meander Medisch Centrum sluit onderhoudscontract met 2MC3

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum heeft maandag 27 januari een onderhoudscontract met Heijmans en Ballast Nedam getekend voor het preventief en correctief onderhoud van het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort. Dit om de veiligheid en continuïteit van het nieuwe ziekenhuis op een adequate wijze te borgen. Deze bedrijven werkten ook samen aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis, dat in september is opgeleverd. In de periode hierna is er intensief samengewerkt om de verhuizing eind december goed te laten verlopen. Het integrale raamcontract start 1 februari 2014 en heeft een looptijd van minimaal drie jaar.

De opdracht is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Meander Medisch Centrum waarbij de elektrotechnische, werktuigbouwkundige, bouwkundige onderhoudsgebieden en specificaties gezamenlijk zijn vastgesteld. Denk hierbij aan het preventief en correctief onderhoud bestaande uit onder andere het onderhouden en certificeren van brandmeldinstallaties, liften, luchtbehandeling, maar ook gladheidsbestrijding. Door deze overeenkomst wordt niet alleen operationeel, maar ook organisatorisch bijgedragen aan de onderhoudswensen van Meander Medisch Centrum. Na een periode van drie jaar wordt de samenwerking geëvalueerd, waarna mogelijk drie extra onderhoudsjaren aan het contract kunnen worden toegevoegd.

Cees Meijers, lid Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum: ,,We beschikken over gloednieuwe faciliteiten, die we zorgvuldig en efficiënt willen beheren. Vanwege het soepele verloop van de bouw en de noodzaak van een goede kennisoverdracht, vonden wij het voor de hand liggen de samenwerking met de partijen in de bouwcombinatie voort te zetten. Deze flexibele raamovereenkomst biedt ons de komende drie jaar de zekerheid van een optimaal kwaliteitsniveau."

Voor het onderhoud van het complete ziekenhuis is een VOF opgericht genaamd 2MC3 Service, waarin zowel Heijmans als Ballast Nedam een aandeel hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie