Amersfoort Anders wil van Amersfoort de gelukkigste stad maken

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De partij Amersfoort Anders gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart tegemoet met een unieke inzet: Amersfoort moet de gelukkigste stad van Nederland worden. Zo moet niet geld, maar het geluk van de inwoners centraal staan in het besturen van de stad, meent de partij. Amersfoort Anders wil hiermee afstand doen van het voortdurende 'zeiken, zeuren en zielig doen' dat de plaatselijke politiek, volgens hen, nu vooral kenmerkt.

Daarnaast stelt de partij dat ook de inwoners van Amersfoort het politieke gezeik meer dan zat zijn. Reden genoeg voor Amersfoort Anders om het roer drastisch om te gooien. ,,Niemand zit te wachten op meer van hetzelfde. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Niet geld, maar geluk wordt ons voornaamste uitgangspunt om initiatieven aan te toetsen", stelt woordvoerder en raadslid voor Amersfoort Anders, Gerard van Vliet.

In het plan dat Amersfoort Anders heeft gepresenteerd, wordt voortaan bij elk initiatief nadrukkelijk de vraag gesteld 'worden we daar gelukkiger van'. ,,Het is eigenlijk heel raar dat we uit allerlei onderzoeken weten dat geluk veel belangrijker is dan geld, maar blijven hangen in het gesteggel over dat geld. Geld heeft z'n tijd gehad, het is nu tijd om voor geluk te gaan", geeft van Vliet aan.

Om geluk te bevorderen wil Amersfoort Anders onder anderen Gelukcoaches inzetten, de gezelligste straat van Amersfoort kiezen, vrijwilligerswerk in het zonnetje zetten, onderlinge hulp en steun bevorderen en mensen meer verantwoordelijk maken voor hun eigen omgeving.

Van Vliet: ,,Sociale samenhang, steun van je buren, vrienden, familie en collega's, maar ook invloed kunnen uitoefenen in je eigen omgeving, zijn doorslaggevend om je gelukkig te voelen. En als mensen een steuntje nodig hebben omdat het even niet gaat, moet je als gemeente klaar staan om dat te geven. Zo kunnen mensen snel weer op eigen benen staan."

De partij is inmiddels een campagne begonnen via Social Media, zoals Facebook en Twitter, waarbij de hashtag #AmersfoortHappy centraal staat.

Meer informatie en een uitgebreider plan van Amersfoort Anders op www.amersfoortanders.nl.

Amersfoort Anders neemt momenteel onder de naam 'Groep van Vliet' met drie raadsleden deel in de gemeenteraad van Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie