Mia vergooit laatste beetje hoop op titel

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Waar korfbal tweedeklasser MIA in de heenwedstrijd over tegenstander Oranje Nassau heen walste, bleken de rollen afgelopen zaterdag precies omgekeerd. De Amsterdammers waren duidelijk uit op revanche en MIA kon onvoldoende tegenstand bieden. De thuisploeg toonde verreweg het meeste initiatief, waardoor de punten in thuishal De Pijp bleven: 15-14

Door ziekte en een blessure aan MIA zijde mochten de twee A-junioren Ruben de Vries en Annick Perotti hun opwachting maken in de basisacht van MIA. Binnen zes minuten bracht Oranje Nassau een 3-0 voorsprong op het scorebord, waardoor MIA van meet af aan in de achtervolging moest. Maar Amersfoort kon nauwelijks weerstand bieden aan het onstuimige spel van de thuisploeg. MIA bleef achter de feiten aanlopen totdat Gerdien van de Wijngaard in de laatste minuut van de eerste helft de gelijkmaker noteerde. Met een matige score van 6-6 gingen beide ploegen aan de thee.

De eerste acht minuten na rust waren hoopgevend voor MIA, dat voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong wist te nemen. Maar heel lang duurde die vreugde niet. Door pech in de afronding, gebrek aan strijdlust en simpelweg een harder werkende tegenstander, ontstond eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een kwartier voor tijd werden beide A-junioren gewisseld voor Suzanne Strijker en Willem Tigelaar. Beide nieuwkomers wisten daarbij snel te scoren en zorgden voor enige hoop bij MIA. Maar met de laatste winnende treffer van Oranje Nassau in de laatste minuut ging die hoop in rook en restte er voor MIA een 15-14 verlies.

Door dit verlies is MIA het zicht op koploper Pernix vrijwel kwijt en lijkt een gat van acht punten vrijwel onoverbrugbaar. Om het zaalseizoen toch nog goed af te sluiten, is het zaak voor MIA om de spirit van voorgaande wedstrijden snel terug te vinden.