Districtskampioenen bij Sportinstituut Hoogland

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Stijn van den Berge (-81 kg) en Bas van Empelen (-90 kg) van Sportinstituut Hoogland hebben zich afgelopen zaterdag in Ede overtuigend geplaatst voor het NK heren onder de 21 jaar.

Het NK heren -21 jaar vindt op zaterdag 8 februari plaats in Nijmegen. Hier zullen beide judoka's, samen met de nummers 1 en 2 van de overige zes districten en de finalisten van afgelopen jaar, strijden voor het goud en de Nationale titel. De 16-jarige Jesper Smink wist zich afgelopen zaterdag in de sterk bezette gewichtsklasse - 71 kg naar een vijfde plaats te knokken.

Hooglands Judotoernooi

Op zondag 2 februari aanstaande wordt in sporthal De Bieshaar in Hoogland de 21e editie gehouden van het internationaal Hooglands Judotoernooi. Op vijf wedstrijdmatten strijden ruim vierhonderd judoka's in de leeftijdsgroepen -12 jaar, - 15 jaar en -18 jaar om de hoogste eer. Naast de circa dertig judoka's van Sportinstituut Hoogland verschijnen er judoka's uit Duitsland, Tsjechië, Engeland, België en natuurlijk Nederland op de mat. De judoka's uit Tsjechië zijn de judovrienden uit Liberec, de zusterstad van Amersfoort. Na ruim achthonderd wedstrijden volgt rond 17.15 uur de prijsuitreiking van dit internationaal befaamde judotoernooi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie