Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Veer-van Maanen

24 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Cor Veer en Lenie Veer-van Maanen zijn op maandag 27 januari 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Veer-van Maanen zijn beiden in Amersfoort geboren. Zij hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen mevrouw Veer-van Maanen na een bioscoopbezoekje juwelen stond te bekijken in een etalage in de stad. De heer Veer sprak haar toen aan en zij werden verliefd. Het echtpaar trad in het huwelijk op 27 januari 1954. De heer en mevrouw Veer-van Maanen kregen drie dochters. Inmiddels hebben zij vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

De heer Veer was 30 jaar melkboer en daarna heeft hij bij de Melkunie gewerkt. Mevrouw Veer-van Maanen heeft veel voor de kinderen gezorgd. De heer Veer was gek op oude kevers. Op zijn 57ste heeft hij nog een lascursus gedaan en daarna deed hij veel aan siersmeedwerk. Mevrouw Veer-van Maanen naaide veel kleren voor de kinderen en zichzelf. Verder hield ze van puzzelen en zwemmen. Het bruidspaar bracht vroeger graag de vakanties door in Italië.

Op dit moment is mevrouw Veer al bijna negen jaar mantelzorgster voor haar man. Met enige hulp van de thuiszorg hopen zij nog een gezellige tijd samen door te kunnen brengen in het huis waar zij al sinds 1957 wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie