Oude muziekschool aan Muurhuizen zoekt nieuwe eigenaar

21 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In Amersfoort verhuist Scholen in de Kunst naar het nieuwe culturele centrum het Eemhuis op het Eemplein. Het historische pand aan de Muurhuizen komt daardoor leeg te staan en wordt verkocht. Stadsmakelaar Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort slaan de handen ineen om een nieuwe eigenaar voor deze oude muziekschool te vinden.

Muurhuizen 1-3 bestond oorspronkelijk uit drie panden, maar deze zijn in de loop van de geschiedenis samengevoegd. Het staat in de historische binnenstad van Amersfoort en maakt deel uit van een ring van monumentale panden die bovenop de eerste stadsmuren zijn gebouwd. Hier is bijvoorbeeld de bekende staatsman Johan van Oldenbarnevelt geboren. En op een steenworp afstand de kunstschilder Piet Mondriaan.

Trots

,,Rijksmonument Muurhuizen is een pand waar we als stad trots op zijn", zegt Margo de Groot, stadsmakelaar in Amersfoort. ,,De gemeente is momenteel eigenaar van het pand en wil dit verkopen. Dat biedt een zeldzame kans voor toekomstige eigenaren. Het is een uitdaging om een goede invulling te vinden die recht doet aan de eigenheid van de panden", aldus de stadsmakelaar.

Mogelijkheden

Voor toekomstige eigenaren is het een voordeel dat de gemeente onlangs het vestigingsbeleid heeft aangepast. Daardoor is het mogelijk om leegstaande gebouwen op werklocaties een nieuwe bestemming te geven. De gemeente stelt zich zo flexibel mogelijk op als iemand een goede of creatieve invulling heeft voor een bestaand gebouw. Zo wordt het voor bedrijven een stuk makkelijker zich in bestaand vastgoed te vestigen of woningen te realiseren. Informatie over Muurhuizen 1-3 is beschikbaar via de website www.amersfoortbusiness.com/muurhuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie