Drie (oud-)burgemeesters in 'De Staat van de Stad'

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In theater De Lieve Vrouw vindt op maandag 13 januari de eerste editie plaats van een nieuwe talkshow over Amersfoort: De Staat van de Stad. Maandelijks zal cabaretier en theatermaker Patrick Nederkoorn markante gasten aan zijn 'stadstafel' ontvangen.

De eerste keer praat hij met de oud-burgemeesters Annie Brouwer en Albertine van Vliet en met de huidige burgemeester Lucas Bolsius over hun vak en over de veranderingen in Amersfoort in de afgelopen 20 jaar. Daarnaast zijn er drie leerlingen van het Hooghe Landt College te gast die voor een schoolopdracht zes weken lang op het zeilschip 'De Wylde Swan' naar de Caraïben gaan varen. En zangeres Abke Bruins treedt op met haar band.

Over De Staat van de Stad

Amersfoort telt ruim honderdvijftigduizend inwoners. Allemaal met een eigen verhaal. Toch hebben we geen Amersfoortse talkshow. De Lieve Vrouw brengt daar verandering in: vanaf januari ontvangt cabaretier en theatermaker Patrick Nederkoorn maandelijks markante gasten aan zijn 'stadstafel'. Met (oud)-burgemeesters, straatnieuwsverkopers, stokrozenkwekers, tropenartsen, kickboksers, hemelbestormers en het publiek zoekt hij naar het antwoord op de vraag: hoe staat het ervoor in Amersfoort?

Volgende editie: 10 februari 20.30 uur: Vanavond beschrijft dichter Arjen van der Linden de staat van de stad. Talkshow van Patrick Nederkoorn in De Lieve Vrouw, maarndag 13 januari, 20.30 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie