Klein label voor dito prijs

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Juist voor een kinderopvangorganisatie is het van levensbelang dat zij haar diensten aanpast aan maatschappelijke ontwikkelingen. Zo rolt SKA (Stichting Kinderopvang Amersfoort) een nieuwe dienstuit:'klein label' voor een dito prijs. Klein label is opvang in het kinderdagverblijf, met korte dagen.

Onze kinderdagverblijven zijn elke werkdag elf uur geopend," aldus Annegreet van Dijk. „Van 7:30 uur tot 18:30 uur. En die tijden worden ook gewoon gehandhaafd in alle vakantieperioden. Ongeveer 80% van de ouders heeft echter maar behoefte aan circa acht uur kinderopvang. Toch worden tot nu toe die elf uur doorberekend aan alle ouders. Met klein label is het dus een stuk interessanter voor ouders die genoeg hebben aan beperkte openingstijden."

Van Dijk is directeur van SKA, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de grote werkgevers van de stad. Dagelijks verzorgt de organisatie met enthousiasme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel de opvang in kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen/voorscholen en buitenschoolse opvang in de meeste wijken van de stad en in Hoogland, Hooglanderveen en Leusden.

De SKA-directeur en haar team hebben in de afgelopen periode goed nagedacht over de vraag hoe zij het aanbod kon aanpassen aan de veranderende behoefte van de gebruiker. Klein label kan een uitkomst zijn voor onder meer zzp'ers, parttimers of mensen met weinig reistijd. „Het kan ook zijn dat ouders korte dagen opvang gewoon prettiger en overzichtelijker vinden, voor zichzelf of hun jonge baby," vult Van Dijk aan„De openingstijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van half negen tot half vijf. Woensdag en vrijdag kunnen de kinderen gebracht worden tussen half negen en half één. Op alle dagen is een verlenging met een half uur mogelijk. Gedurende vier weken in de zomer en tussen Kerst en Nieuwjaar is klein label gesloten. Dat betekent dus een behoorlijke besparing voor de portemonnee. Ouders betalen voor acht uur per dag en 47 weken per jaar. Daar komt bij dat de ouders kunnen kiezen of zij zelf zorgdragen voor voeding,luiers en andere verzorgingsspullen of dit de SKA laten doen.

De groepen op het 'reguliere' kinderdagverblijf en de klein label-groepen hebben elk hun eigen dagritme. Een heel bewuste keuze. Door te werken met aparte groepen verkorten we de haal- en brengtijden en vergroten daarmee de rust op de groep."

SKA start met klein label-groepen in de Bengelenberg (Amersfoort-Zuid), op de Zilverberg (Vathorst), op Tuijl (Hooglanderveen) en op Plons (Nieuwland). In de loop van 2014 wordt deze dienstverlening ook uitgerold in andere wijken van Amersfoort.

SKA

Stationsplein 26 ?

3818 LE Amersfoort?

033 - 470 13 03?

www.ska.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie