Nieuws

Geachte persrelatie,

Bijgaand ontvangt u een persbericht over de voorstelling van Jeroen van Merwijk. Deze voorstelling is op 18 januari te zien in de Flint.

Tevens ontvangt u een foto die u kunt gebruiken. De fotograag heet Corbino.

Wij hopen dat u aandacht kunt schenken aan dit bericht. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij bereiken via onderstaande gegevens.

Met vriendelijke groet,

Teska van Hartingsveldt

Stagiaire Marketing

Flint

theater | evenementen | congressen

Postbus 246

3800 AE Amersfoort

T 033 4 229 242

www.deflint.nl <http://www.deflint.nl>

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

PERSBERICHT

Amersfoort, 2 januari

Laatste show voor Jeroen van Merwijk

De 58-jarige Utrechtse cabaretier Jeroen van Merwijk stopt na 25 jaar met het geven van theatershows. In 1978 startte hij zijn carrière bij de KRO-radio, daarna werd hij vooral bekend door liedjes als ?Het leven is kut’ en ?Weg met de natuur’. ?Er zijn nog kaarten’ is het dertiende en laatste soloprogramma van Jeroen van Merwijk. Op zaterdag 18 januari is hij voor de laatste keer in de Flint te zien.

Er liggen al twaalf solo’s en een duoprogramma met Bavo Galama en Harrie Jekkers achter hem. Hij schreef duizenden liedjes, honderden columns, televisiesketches, zes boeken en teksten voor onder andere Erik van Muiswinkel, Karin Bloemen en Hans Dorrestijn. Met 'Dat moet meneer Van Merwijk nodig zeggen' werd hij in 2010 genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

Na 25 jaar vindt Jeroen van Merwijk het mooi geweest, hij vindt dat er een tijd van komen en van gaan is. Hij zingt dat hij het bijltje erbij neer gooit, en zijn liedjes zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Hij zal zich na zijn laatste optreden vooral gaan storten op zijn schilderwerk.

NRC Handelsblad: “Er zijn nog kaarten maakt blij als een kind – en dat kind roept ?nog een keer, nog een keer”. De Volkskrant “Ga naar Van Merwijk nu het nog kan. Er zijn tenslotte nog kaarten”. De Theaterkrant: “Veel te goed voor een afscheid. Eigenlijk zou Van Merwijk een programma vol bagger moeten maken, zodat we kunnen zeggen: Goddank, die stopt”.

Kaarten

Kaarten voor Jeroen van Merwijk kunt u 24 uur per dag op www.deflint.nl bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229.

Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Paulien Kompier of Lotte van der Sijs Marketingmedewerkers de Flint. Telefoon 033-4229 220/1 of paulien.kompier@deflint.nl / Lotte.vdsijs@deflint.nl

advertentie