Gouden Wissel geselecteerd voor Oranje Fonds programma

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Gouden Wissel is geselecteerd voor het nieuwe tweejarige programma Kracht van Sport van het Oranje Fonds. Dit programma richt zich op initiatieven die met sport een duurzame bijdrage leveren aan de sociale samenhang in de maatschappij. De Gouden Wissel heeft als doel het maatschappelijk perspectief van jongeren te versterken door het aanbieden van een integraal programma van sportactiviteiten en begeleiding door professionals en/of vrijwillige coaches.

De Gouden Wissel is een initiatief van SOVEE, ASC Nieuwland en EFM. Het biedt risicojongeren een integraal traject aan dat bestaat uit een combinatie van een voetbalopleiding en individuele begeleiding met het doel hun maatschappelijke positie te versterken. De voetbalopleiding wordt gegeven op het sportcomplex van ASC Nieuwland. Naast de technische kant van het voetbal is er specifiek aandacht voor de sociale aspecten van een teamsport (houden aan regels, samenspelen, omgaan met verlies, accepteren van gezag, etc). De individuele begeleiding wordt verzorgd door SOVEE en EFM, maar ook vrijwillige coaches spelen een cruciale rol in het traject. Niet alleen op het voetbalveld, maar ook in het dagelijkse leven ondersteunen deze coaches de jongeren. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen met huiswerk, het zoeken naar een baan of het op orde brengen van financiën. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezellige dingen: samen koken, naar de film of gewoon lekker chillen.

De samenwerkingspartners zijn ontzettend blij met de toekenning van het Oranje Fonds. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt over de sociale rol van sport: ,,Samen sporten kan veel teweeg brengen. Het is een krachtig middel voor versterking van samenhang in buurten, vrijwillige inzet of om mensen te helpen een nieuwe plek te vinden in onze samenleving. Met Kracht van Sport ondersteunt het Oranje Fonds lokale partijen, met elk hun eigen expertise en achterban, om sport als sociaal bindmiddel in te zetten. Daarnaast brengen we hen geregeld samen voor training en uitwisseling, zodat ze ook gebruik kunnen maken van elkaars ervaringen en expertise."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie