Winnaar IKEA Fotowedstrijd Otto de Ruiter ontvangt zijn exemplaar

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De winnende foto van de fotowedstrijd is vanaf vandaag verkrijgbaar bij IKEA Amersfoort. Dinsdag werd door storemanager Nico de Jong de ingelijste afbeelding officieel overhandigd aan fotograaf Otto de Ruiter. ,,Ik ben er heel blij mee", aldus de trotse winnaar. ,,Heel gaaf dat mijn foto in de woonkamers van veel Amersfoorters komt te hangen."

door Nicoline Lans

De gelimiteerde oplage van 1200 stuks van de winnende foto is exclusief te koop bij IKEA Amersfoort. De fotowedstrijd werd voor de tweede keer georganiseerd in samenwerking met De Stad Amersfoort. De uitdaging voor de fotografen was om Amersfoort in één beeld te vangen. ,,Voor mij is de Koppelpoort hét beeld van Amersfoort", vertelt De Ruiter. Op zijn foto is de poort te zien bij schemerlicht. ,,Ik kom er elke dag langs. Het mooie van deze foto is dat er geen mensen, fietsen of auto's op staan. De foto kan nu, maar ook 300 jaar geleden genomen zijn."

Uit 160 inzendingen heeft de jury uiteindelijk vijf foto's gekozen. Het publiek mocht vervolgens stemmen op hun favoriet. Uit bijna 3000 stemmen kwam de foto van De Ruiter als onbetwiste winnaar uit de bus.

Dit jaar is van de foto's van de vijf finalisten een gelimiteerde oplage serie ansichtkaarten uitgebracht. Het is een bijzondere serie die Amersfoort vanuit verschillende invalshoeken belicht. ,,We zijn trots op deze prachtige foto van Otto", zegt Nico de Jong. ,,De foto van de Amersfoortse Koppelpoort is verkrijgbaar op de afdeling decoratie maar is natuurlijk ook te bewonderen op verschillende plekken in de showroom van de winkel."

,,Ik ben trots op de foto", aldus De Ruiter. ,,Hij is scherp en op de grote afbeelding komt hij goed tot zijn recht. Ik ben in de stad al om me heen aan het kijken naar mooie beelden voor de eventuele volgende fotowedstrijd. Dan doe is absoluut weer mee."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie