17 december 2013 om 00:00 Nieuws

Jasper Blokland in basiself Quick

Verdediger na tien jaar terug op Dorrestein

AMERSFOORT – Tien jaar lang was Jasper Blokland als speler niet meer op de velden van Quick te zien geweest. Na zeven seizoenen voor CJVV te hebben geacteerd en een rustperiode van drie jaar te hebben ingelast, vierde de verdediger vandezomer zijn rentree op Dorrestein. Na enkele invalbeurten stond Blokland zondag tegen Legmeervogels (0-0) voor de tweede keer dit seizoen in de basiself van trainer Sijtze Wobbes.

door Balt Gmelig

Tot zijn 22e levensjaar was Blokland een trouw lid van Quick. Daarna koos de inmiddels 32-jarige voetballer voor een nieuw avontuur bij CJVV. Zeven jaar was Blokland voor de zaterdagclub actief toen hij zijn geliefde sport voor gezien hield. ,,Ik ben destijds gestopt omdat ik geen zin meer had. Het plezier was verdwenen.”

Blokland veranderde vorig seizoen van mening na een bezoek aan een Utrechts café met zijn vriend en huidige ploeggenoot Paul Richard. ,,Het begon weer te kriebelen, “ aldus de in de stad Groningen geboren Blokland. ,,We gaan het nog een keer doen, zeiden we toen tegen elkaar.”

Voor Blokland betekende dat een terugkeer op het oude nest. Hij kreeg van Wobbes, bezig aan zijn laatste seizoen op sportpark Dorrestein, een plekje in de selectie voor het nieuwe seizoen. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte de nieuweling tijdens het Amersfoorts Voetbalkampioenschap in augustus dit jaar. ,,Ik heb toen één wedstrijd gespeeld, tegen CJVV. Dat was wel even wennen. Ik kreeg daarna ook een terugval. ”

Met Wobbes maakte Blokland begin dit seizoen de afspraak om de tijd te nemen voor het realiseren van een geslaagde comeback. ,,Ik heb een half jaar uitgetrokken om op het gewenste niveau te komen. Ik ben het nu rustig aan het opbouwen.”

Over de eerste maanden na zijn terugkeer is de nieuweling in het elftal van de tweedeklasser zondermeer tevreden. ,,Ik ben ontzettend blij met het aantal minuten dat ik al in het eerste heb mogen spelen.” Over zijn spel toont Blokland zich echter nog niet 100 procent tevreden. ,,Ik kan beter en dat gaat zeker ook gebeuren, “ voorspelt de al jaren in Utrecht wonende Quick'er.

Tegen Legmeervogels opereerde Blokland 90 minuten lang als rechter verdediger. Hij liet op die positie een betrouwbare indruk achter. ,,Ik hoop aan het einde van het seizoen een basisplaats te hebben verdiend.” Gemakkelijk zal dat voor Blokland niet worden, gezien de grote concurrentie voor een plek in de achterste linie van Quick. Hij heeft met minimaal twee ploeggenoten te maken die op dit moment door blessures uitgeschakeld zijn. ,,Het is nu wat stiller geworden, “ concludeert de nuchtere Blokland. ,,Maar eerlijk gezegd hoop ik wel dat die jongens snel terugkomen. Daar heeft iedereen baat bij.”

Met de remise tegen Legmeervogels schoot Quick overigens niet veel op. De Amersfoorters staan nu zesde op de ranglijst van 2B, een positie die zeker nog mogelijkheden op een prijs biedt. Blokland: ,,De eerste drie wedstrijden na de winterstop worden cruciaal voor ons. Als wij die duels winnen, kan je zomaar derde staan en meedoen om een plek in de nacompetitie.”

Fotoonderschrift:

Quick verdediger Jasper Blokland (geheel rechts) volgt een luchtduel in het doelgebied van Quick.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie