Jobtoppers moet kans op werk jongeren groter maken

30 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Else Lagerweij is pas afgestudeerd als psychologe en is als 'Jobtopper' gekoppeld aan wethouder Cees van Eijk om haar kansen op een baan te vergroten. Dit is een nieuwe manier om jonge werkzoekenden te helpen om een netwerk op te bouwen en om kennis en inzicht te verwerven om hun kans op een baan te vergroten.

Hoewel Amersfoort behoort tot de economisch sterkste regio's is de jeugdwerkloosheid hier sterker gestegen dan het landelijk gemiddelde. Jobtoppers is onderdeel van het actieplan jeugdwerkloosheid van de regio Amersfoort dat net van start is gegaan. Ondertussen heeft de eerste Jobtopper, Martijn Drost, al een baan gevonden.

,,Kom op Else, we moeten over tien minuten in het Soesterkwartier zijn". Ze toert vandaag op de fiets met de wethouder door Amersfoort en zijn net in de bibliotheek geweest om de campagne 'Nederland Leest' van start te laten gaan. Later bezoeken ze nog samen een Onderwijscafé dat gaat over ouderbetrokkenheid in het onderwijs. ,,Precies een onderwerp dat past bij de studie die ik heb gedaan." Heel soepel mengt ze zich onder de deelnemers van de bijeenkomst en doet actief mee aan de discussie.

Meer informatie over JOBtoppers voor bedrijven en werkzoekenden: www.jobtoppers.nl.

Foto: Tijdens een bezoek aan de bibliotheek samen met Wethouder Cees van Eijk wordt JOBTopper Else Lagerweij in het zonnetje gezet door directeur Erno de Groot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie