SGA verliest koppositie

Nieuws

AMERSFOORT - Heren waterpolo derdeklasser SG Amersfoortging afgelopen zondag in Amstelveen tegen De Futen met 8-7 onderuit. Dat betekende voor de formatie van trainer Jeroen Kers dat de koppositie in die derde klasse verloren ging en over werd genomen door de ploeg uit Amstelveen. ,,We hebben het al in de eerste periode laten liggen", aldus de teleurgestelde coach Kers. "We komen met 3-1 achter en in de tweede periode zelfs met 6-3. Totaal onnodig. Daardoor zwommen we de gehele tijd achter de feiten aan. Alhoewel we in het laatste deel van de wedstrijd Futen topspeler Gert de Groot weliswaar onschadelijk konden maken, was het leed al geschied en bleef het bij een 8-7 nederlaag. Erg jammer."

De waterpolodames uitkomend in de eredivisie konden ook afgelopen weekend geen vuist maken. De ploeg van coach ZvonkoSladic ging ditmaal in Nijverdal met 28-5 onderuit tegen de dames van Het Ravijn.

Heren eredivisionist AZ&PC deed in het eigen sportfondsenbad goede zaken tegen AZC uit Alphen aan de Rijn. Het team van coach Arie van de Bunt behaalde een fraaie 10-7 overwinning. Periodestanden: 1-0, 5-1, 1-2 en 3-4. Doelpunten AZ&PC: Lars van der Laan 3, Jan Willem Slaghuis, Sebastiaan van Mil en NorbiNagy allen 2, Mark Janssen 1.

advertentie