Rugbyers RC Eemland overklast

25 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Rugby ereklasser RC Eemland leed afgelopen zaterdag een gevoelige nederlaag in de uitwedstrijd tegen de Haagsche Rugbyclub. Met een eindstand van 49-5 werden de Amersfoorters volledig overklast door de Hagenaars die volop in race zijn voor het kampioenschap en als een van de titelkandidaten mogen worden beschouwd.

Na een periode van drie weken waarin niet werd gespeeld (interlandperiode), moest RC Eemland vol aan de bak tegen een direct al op vol gas draaiend Den Haag. Er werd door de Haagsche formatie van meet af aan veel druk gelegd op de spelverdeler, wat resulteerde in veel balbezit voor de thuisploeg. Via een penalty werd het na een vijftal minuten speeltijd 3-0 voor den Haag, dat na een gemiste penalty van AmersfoorterJost de Graaf kon uitlopen naar een 10-0 voorsprong door een try van een van de voorwaartsen. Alhoewel RC Eemland met man en macht verdedigde en tijdens een van die verdedigende acties Louis de Plessis van het veld zag verdwijnen vanwege een te hoge tackle, moest de ploeg toezien hoe Den Haag kon uitlopen naar een 32-0 voorsprong. En dat kwam hard aan bij de Amersfoortse formatie die nog steeds te ambitie heeft om aan te kunnen sluiten bij de top van Nederland. Toch wist men voor rust nog een try te drukken wat een ruststand betekende van 32-5.

In het tweede deel tapten de Amersfoorters weliswaar uit een ander vaatje, maar slaagden er ondanks verwoede pogingen niet in om de verdediging van Den Haag te breken. Na een kwartier in de tweede helft werd voor RC Eemland duidelijk dat er niets te halen viel en ging de wedstrijd met 49-5 verloren. Een terechte overwinning van de Haagsche die aangeeft dat er, ondanks goede resultaten in dit seizoen, voor Eemland nog een hoop te doen valt om tot de top van Nederland te kunnen behoren. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper RC Hilversum.