Met zijn zessen 500 jaar jong

Nieuws

AMERSFOORT - Volle bak en een vrolijke stemming in de huiskamer bij Gertie Pouleijn-Reuvers; ze is donderdag 21 november jarig geworden en dat is meteen ook de dag dat haar leeftijd opgeteld bij die van haar drie broers en twee zussen samen precies het getal 500 oplevert.

Herman is de oudste, hij is eerder dit jaar 90 geworden; Gertie is een jonge meid van 72. Ze zijn in 1932 in het Soesterkwartier komen wonen met hun ouders; vader Theo werkte bij het spoor. Hoewel het lopen van Adelheid wat minder wordt, zijn ze allemaal gezond en zeker uitstekend gehumeurd. Ze hebben een goed leven gehad tot nu toe vinden ze.

Het gesprek komt als vanzelf op de oorlogsperiode; de oudsten waren rond de twintig jaar en de dreiging ingezet te worden voor de Duitse bezetter was groot; ze zijn ondergedoken om daaraan te ontkomen. In de Hongerwinter konden ze gelukkig onderdak vinden bij familie in Slagharen, waar ze het uiteindelijk heel goed gehad hebben. Je merkt dat die periode grote invloed heeft gehad om de saamhorigheid in de familie. Intussen is de familie flink uitgebreid, naast de optelsom van 500 jaar hebben ze samen al veertig kleinkinderen en ook al een paar achterkleinkinderen. Een sterke familie..

advertentie