De Messi van de woordgrap

Nieuws

AMERSFOORT - 'De Messi van de woordgrap', volgens cabaretier Jochem Myjer; van hem is de uitspraak op de achterzijde van meest recente stripboek van Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer: ,,Evert Kwok, de beste woordgrappen." Als geestelijk vaders van Evert Kwok publiceren zij regelmatig nieuwe stripboeken; de essentie van hun humor zit hem in de woordgrappen.

Hun bedrijf, Studio Vuurdoorn, is gevestigd in Amersfoort aan de Stadsring in het gebouw Discover!, dat vol zit met creatieve geesten. Eelke en Tjarko kennen elkaar van de opleiding communicatie en vormgeving in Leeuwarden en in hun studententijd, ongeveer tien jaar geleden is Evert Kwok al geboren. Toen konden ze nog niet vermoeden dat hun strips zo'n vlucht zouden nemen dat ze er hun bedrijf van konden maken. Ze hebben al vier boeken in het bekende stripboekformaat uitgegeven, en hun meest recente boek 'Evert Kwok - de beste woordgrappen' is net als een cadeauboek verschenen bij uitgeverij Van Gennep. Volgens Boekhandel Veenendaal loopt het best hard: ,,We moeten al weer nieuwe voorraad bestellen" en heel korte tijd staat het ook al in de top tien van meest verkochte stripboeken bij bol.com.

Evert Kwok is ook te volgen op facebook en twitter; met iedere dag een nieuwe grap hebben ze daarmee op facebook al het kolossale aantal van 16000 volgers. Heel veel fans reageren meteen als er een nieuwe grap wordt geplaatst: ,,Ha Ha, deze blijft leuk" of ,,Ik moet elke ochtend krabben en ik heb niet eens een auto...", als reactie op de strip,,Nee he, alweer krabben" van vorige week woensdag.

Hun woordgrappen heeft ze ook in contact gebracht met de cabaretiers Jochem Myjer en Ruben van der Meer, die daar een fan van zijn. ,,Gisteravond waren we uitgenodigd bij de voorstelling van Jochem in de Flint, en hebben we hem ook nog ontmoet. Vanavond hebben we overleg met Ruben, hij heeft interesse onze strips op de één of andere manier te bewerken voor TV." Ook dit is weer een bedrijf dat recht doet aan Amersfoort Creatieve Stad.

advertentie