Edit-a-thon over Amersfoort in bibliotheek Zonnehof

Nieuws

AMERSFOORT - In de Bibliotheek Zonnehof wordt vrijdag 29 november van 10.00 uur tot 17.00 uur een zogenaamde 'Edit-a-thon' gehouden onder begeleiding van Wikimedia Nederland. Het thema is 'Amersfoort', maar er wordt ook aandacht besteed aan andere projecten zoals Wikibooks.

Een Edit-a-thon is een schrijfbijeenkomst die voor Wikipedia georganiseerd wordt. Tijdens die bijeenkomsten werken mensen samen aan Wikipedia-artikelen over een bepaald onderwerp, in dit geval dus 'Amersfoort'. Het doel van deze Edit-a-thon is geïnteresseerden te leren hoe ze hun kennis met anderen kunnen delen door te leren Wikipedia te bewerken en niet encyclopedische content, zoals verhalen, beschikbaar kunnen maken op Wikibooks. Vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn de hele dag aanwezig om nieuwe bewerkers te helpen.

Iedereen mag meedoen. Wie denkt wat te kunnen toevoegen aan het onderwerp, maar ook wie slechts nieuwsgierig is naar hoe het bewerken van Wikipedia-artikelen gaat, is van harte welkom. Het is handig als om een eigen laptop mee te nemen. De bibliotheek heeft een aantal pc's klaar staan.

Meedoen is gratis. Opgeven is wel nodig en kan via www.bibliotheekeemland.nl.

advertentie