Stips in Soesterkwartier, Schuilenburg en Hoogland

Nieuws

AMERSFOORT - De Stip in Kruiskamp draait al volop en de Stip in Liendert wordt binnenkort geopend. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om nu te starten met de voorbereidingen voor Stips in Soesterkwartier, Schuilenburg en Hoogland. Deze Stips worden begin 2014 geopend.

De Stip is dé informatiewinkel van de wijk, voor alle bewoners van jong tot oud. Aan bewoners met een (hulp)vraag geeft de Stip advies en ondersteuning of wijst de weg naar de juiste instantie. De Stip heeft ook informatie over instellingen, verenigingen en activiteiten die in de wijk plaatsvinden.

In het coalitieakkoord heeft het college de ambitie uitgesproken om in deze coalitieperiode vier tot zes Stips te realiseren. De raad heeft onlangs aandacht gevraagd voor de wijken die niet vallen onder Amersfoort Vernieuwt. Met een Stip in Hoogland komt het college tegemoet aan deze wens. Verder heeft het college besloten het operationeel beheer van alle Stips over te dragen aan Ravelijn en het technisch beheer van de Stips in Kruiskamp en Liendert aan SRO.

Met deze drie Stips komen er voor april 2014 in totaal vijf Stips in Amersfoort. Het college heeft de begroting voor de Stips in 2014 deze week vastgesteld. Daaruit blijkt dat er naast de geplande vijf Stips ruimte is voor tenminste nog een Stip in een andere wijk.

Wethouder Rob van Muilekom: ,,Ik ben blij dat we de voorbereiding voor de volgende drie Stips kunnen starten. Uiteraard blijven we goed monitoren hoe het met iedere Stip gaat, om er ook van te leren voor de volgende Stips."

advertentie