Specialisten bundelen krachten in Meander Rugcentrum

5 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Neurologen, anesthesiologen, neurochirurgen, radiologen, revalidatieartsen en fysiotherapeuten van Meander Medisch Centrum hebben hun krachten gebundeld. Gezamenlijk vormen zij sinds 2 september het Meander Rugcentrum. De samenwerking resulteert in een compleet zorgprogramma voor patiënten met rugklachten en uitstraling naar het been.

Bij het Meander Rugcentrum is iedere patiënt met rugpijn welkom. Binnen een week beoordeelt een gespecialiseerde radioloog de MRI-scan. Daarna kan de patiënt snel terecht bij één van de neurologen voor de diagnose en behandeling. Het Meander Rugcentrum biedt behandelingen, bewegingsadvies, revalidatieprogramma's en verschillende technieken om pijn te bestrijden. Is een rugoperatie nodig, dan kan de patiënt binnen gemiddeld twee weken geholpen worden. De twee academische neurochirurgen van Meander hebben korte wachtlijsten.

Revalidatie

De behandeling stopt niet na de operatie. In het Meander Rugcentrum begeleiden fysiotherapeuten en verpleegkundigen de patiënt. De neurologen en neurochirurgen grijpen in bij pijnklachten die de revalidatie remmen. Als onderdeel van een topklinisch ziekenhuis kan het Meander Rugcentrum snel en adequaat reageren, mocht er na de behandeling onverhoopt een complicatie optreden.

Meer informatie is te vinden op: www.meanderrugcentrum.nl.

Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis top-100 van 2012. Meer informatie op www.meandermedischcentrum.nl of Twitter: @MeanderMC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie