ALTIS Masters succesvol op EK

4 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

41 Europese landen waren vertegenwoordigd bij deze 17e editie van het Europees Kampioenschap voor Masters waaronder 63 atleten uit Nederland. Onder tropische weersomstandigheden, temperaturen die uiteen liepen van 30 tot 37 graden, behaalde de Nederlandse delegatie in totaal 38 medailles waaronder 14x goud, 14x zilver en 10x brons. Voor ALTIS atlete Ella Witjes, lange afstandloper pur sang, was dit haar eerste EK. Met een tijd van 3.23.27 uur greep zij direct de Europese titel in de klasse V50. Een geweldig resultaat voor deze Amersfoortse sportvrouw die eerder in de week net naast het eremetaal greep op de 5000 m. Voor Cees Stolwijk waren er in de klasse M60 twee zilveren medailles. Op de baan won Stolwijk het zilver op de 1500 m in een tijd van 4.54.28 min maar ook op de marathon hoefde deze tanige atleet maar een man voor zich te dulden. Op de 42 km liep Stolwijk op het glooiende parcours en bij temperaturen van rond de 30 graden een prima race en finishte in een tijd van 3.07.02 uur. Op de technische onderdelen waren er een tweetal derde plaatsen voor Harald Geitenbeek. Bij het kogelslingeren kwam de 39 jarige Amersfoorter tot 39.00 meter. Later in de week deed Geitenbeek ook mee aan de werp 5-kamp (kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewicht werpen. Ook in deze discipline pakte hij het brons en scherpte tevens zijn persoonlijk record aantal punten stevig aan. ALTIS master Marijn Michels (klasse M45) wist zich zowel op de 400 m als op de 800 m te plaatsen voor de finale. In die finales liep de 46 jarige Amersfoorter een sterke race. Op de 400 m werd Michels 6e met een nieuw persoonlijk record (54.36 sec). Ook op de 800 meter scherpte de ALTIS trainer zijn record aan. Na 2.03.41 min was de vierde plaatst zijn deel. Voormalig ALTIS lid Werner Andrea, momenteel uitkomend voor het Utrechtse Phoenix, liet in Hongarije ook van zich horen. De 38 jarige Amersfoorter werd respectievelijk vierde en vijfde op de 200 en 400 meter. Zijn tijden tijdens de finale races waren 22.86 sec en 51.33 sec. Atletiekvereniging AV ALTIS en de stad Amersfoort kan en mag trots zijn op deze topatleten die geweldig hebben gepresteerd tijdens het 17e Europees Kampioenschap voor Masters.

Goud en zilver tijdens EK Atletiek 35+ AMERSFOORT - Tijdens de 17e Europese Kampioenschappen voor Masters (35 jaar en ouder) die van 15 t/m 24 juli plaatsvonden in Hongarije in de stad Nyiregyhaza, was er goud op de marathon voor ALTIS atlete Ella Witjes in de klasse V50 en behaalde ALTIS atleet Cees Stolwijk 2x zilver op de 1500 m en de marathon. Ook voor Harald Geitenbeek en Marijn Michels, beiden eveneens deel uitmakend van de ALTIS afvaardiging en Amersfoorter Werner Andrea was er het nodige succes.