Winkelcentrum Amicitia een bezoek waard

21 juli 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Winkelen in het centrum van de Keistad is niet compleet zonder een bezoek aan winkelcentrum Amicitia, tussen de Utrechtse- en Arnhemsestraat. Ruim tien jaar geleden zag dit deel van de binnenstad het levenslicht.

‘Deze plek straalt wat uit, de sfeer is goed’

,,Het werd destijds ontwikkeld als A1 locatie, maar kwam in die beginjaren niet helemaal uit de verf. Het winkelend publiek wist de weg erheen niet goed te vinden en bovendien zaten er voornamelijk kleding- en schoenenwinkels. Dit alles resulteerde in een groot verloop onder de ondernemers en leegstand. Destijds was de eigenaar een pensioenfonds, dat niet meedacht met de ondernemers en sec de inkomsten uit de verhuur voor ogen had. Dat is nu wel anders. Zegwaard Beheer BV is tegenwoordig de nieuwe eigenaar en Grontmij de beheerder.

Wij vinden het heel belangrijk om met de ondernemers mee te denken en veel aandacht te besteden aan de aankleding, sfeer en gezelligheid. Bovendien willen we een toevoeging zijn aan het bestaande winkelaanbod, met een grote variatie aan speciaalzaken. We hebben daar onderzoek naar gedaan en gebleken is dat mensen daar behoefte aan hebben. Dat is een landelijke trend. Hoe goed we daarin geslaagd zijn blijkt wel uit het feit, dat er de afgelopen anderhalf jaar maar liefst 5 bijzondere zaken bijgekomen zijn en het publiek onze winkelstraat weer weet te vinden”, aldus Boudewijn Vermeer vastgoedmanager winkels van Grontmij Vastgoedmanagement BV.

Frans van Helvoort, voorzitter van de winkeliersvereniging, die samen met zijn vrouw reiswinkel De Ontdekking runt, sluit zich hier volledig bij aan. ,,Wij zitten hier nu zeven jaar, overigens met veel plezier, en ervaren hoe ons winkelcentrum zich in positieve zin ontwikkeld. Het loopt lekker. De ondernemers hier versterken en stimuleren elkaar. Het is ook heel leuk om te zien dat startende ondernemers, zoals de nagelstudio die hier sinds januari van dit jaar gevestigd is, binnen een mum van tijd een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd.”

Eigenaar Henk Tai, die al een dergelijke zaak in Amsterdam heeft, kan dit volledig beamen. ,,Mijn vrouw Kim Lam, die in de studio staat, en ik waren op zoek naar een pand in Amersfoort. Na enig onderzoek vonden we in Amicitia de perfecte locatie. Vervolgens is het heel snel gegaan. Deze plek straalt wat uit, de sfeer onderling is goed en je kunt hier ook echt samen ondernemen. Prettige bijkomstigheid is dat het veilig is voor de kinderen. Er rijden geen auto’s, dus ze kunnen rustig op straat spelen.”

Amicitia wil onderscheidend zijn en blijven en is wars van eenheidsworst. ,,Wij hebben destijds ook heel bewust voor deze plek en dit concept gekozen. Het bleek dat er in heel Amersfoort nog geen reisboekenwinkel te vinden was. In dat gat zijn wij met succes gesprongen. We zijn op zoek naar exclusiviteit in deze straat en daar al grotendeels in geslaagd, getuige de toeloop. Er is echter nog een paar panden te huur en daarom dagen we ondernemers uit om hier te komen. Er is de afgelopen tijd veel aandacht geschonken aan de sfeer. Zo zie je hier prachtige gekleurde potten met fleurige planten en zelfs bomen, het zijn dan ook gigantische potten. Dat was nog een hele klus om ze hier te krijgen, maar het staat schitterend. “

,,Daarnaast hebben we de Amicitia vlaggen en design trapborden. Boven op het dak is een fietsenstalling en er zijn parkeergarages genoeg in de buurt. Regelmatig hebben we acties met garage Souverein. Bijvoorbeeld bij een aankoop krijgt men een middag gratis parkeren. Overigens heeft Souverein hele gunstige tarieven ten opzichte van de andere garages.

Regelmatig organiseren we leuke evenementen met bijzondere aanbiedingen, binnenkort komen we ook weer met een aantal verrassingen, maar die houden we uiteraard nog even geheim. Laat iedereen de krant en binnenkort onze website maar in de gaten houden. Kortom Amicitia is een bezoek meer dan waard”, besluit Frans.

u Voor meer informatie:

Boudewijn.vermeer@grontmij.nl

Website: www.grontmij.nl

Telefoon: 0183 - 56 65 55

Mobiel: 06 - 51 74 49 28

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie