Basisonderwijs Amersfoort-Zuid

14 juli 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vóór het eind van 2010 wil het college van b. en w. een besluit nemen over de huisvesting van het primair onderwijs (basisonderwijs) in Amersfoort-Zuid. De uitvoering van de maatregelen zal enkele jaren in beslag nemen, maar moet in ieder geval zijn afgerond vóór 1 augustus 2014. Op dat moment verloopt de vergunning van de tijdelijke huisvesting van de Joost van de Vondelschool aan de Beetslaan.

De gemeente is bezig met een onderzoek naar de huisvesting van het primair onderwijs in Amersfoort-Zuid. Aanleiding daarvoor was de verhuizing van enkele groepen van de Joost van de Vondelschool naar een tijdelijke huisvesting aan de Beetslaan.

De gemeente heeft gesproken met schoolbesturen in Amersfoort-Zuid om knelpunten vast te stellen en te kijken naar mogelijke oplossingen. Om een betere huisvestingssituatie te krijgen voor de scholen, zal er naar verwachting moeten worden geschoven tussen scholen. De betrokken schoolbesturen willen definitieve oplossingen. Een verhuizing naar een (volgende) tijdelijke voorziening in afwachting van een definitieve oplossing is niet bespreekbaar.

Het onderzoek kost meer tijd dan verwacht omdat er een aantal scholen voor basisonderwijs bij betrokken is. De gemeente verwacht dat het dit najaar gereed is. Dan is duidelijk of mogelijke oplossingen realistisch en financieel haalbaar zijn, waaronder de definitieve huisvesting van de Joost van den Vondelschool, de Bilalschool en het opheffen van een aantal dislocaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie