College moet nog besluit nemen over hulp Voedselbank

14 juli 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - ,,Het college van b. en w. heeft afgelopen dinsdag nog geen besluit genomen over hulp voor de Voedselbank'', stelt gemeentewoordvoerder Wiersema. Aanvankelijk werd vanuit de gemeente gemeld dat het college geen vaste bijdrage wilde leveren in de huisvestingskosten van de Voedselbank, maar dat blijkt voorbarig. ,

De Stichting Voedselfocus wil verhuizen naar een groter pand aan de Textielweg 18a, maar kan de huur van 30.000 euro per jaar niet betalen. De BPA had schriftelijke vragen gesteld en het college gevraagd een deel van de kosten te betalen. Het wordt binnenkort gesloopt in het kader van de ontwikkeling van het Gildenkwartier. De huur was aanvankelijk opgezegd per 1 september 2010 maar is nu verlengd tot 1 september 2011.

De organisatie heeft een geschikt pand op het oog aan de Textielweg 18a. De huur daarvan bedraagt 30.000 euro op jaarbasis. De voedselbank heeft onvoldoende middelen om dat bedrag zelf te kunnen betalen. De BPA had het college gevraagd een deel van de huisvestingskosten op zich te nemen om het voortbestaan van de voedselbank veilig te stellen.

,Het is een vervelende fout van onze kant'', zegt de gemeentewoordvoerder. ,,Het onderwerp Voedselbank heeft dinsdag wel op de agenda van het college gestaan, maar er is geen besluit over genomen. Er zal in een volgende vergadering worden doorgesproken over het onderwerp en wel een besluit over genomen worden.'' Wat de inhoud van dat besluit zal zijn, kan de voorlichter niet zeggen. ,,Maar deze tekst is ten onrechte naar buiten gebracht.''

In de - naar nu blijkt onjuiste - beantwoording van de vragen werd gemeld dat het college daar niet aan mee wilde werken. B. en w. zouden geen particuliere initiatieven op het gebied van niet-bureaucratische hulp- en dienstverlening willen steunen. ,,Wij zien deze initiatieven door en voor de stad als een uiting van solidariteit tussen burgers die het beter hebben en burgers die op het minimum bestaansniveau leven.'' Daarnaast werd gewezen op de vangnetfunctie die de gemeente zelf heeft waar het gaat om bijvoorbeeld de periodieke en bijzondere bijstand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie