Opticlaer Opticiens in Emiclaer

14 juli 2010 om 00:00 Nieuws

,,Voor oogheelkundige problemen werken we nauw samen met onder andere het Meander Medisch Centrum, Oogziekenhuis Zonnestraal Hilversum en met Eyescan ooglaserkliniek in Utrecht.”

AMERSFOORT - De opticien van Emiclaer is Opticlaer Opticiens. Kernwaarden van deze opticien zijn deskundigheid en innovatiekracht. Het deskundige gezicht van de Opticlaer is optometrist Mark Bril. ,,Onze kracht ligt in onze deskundigheid”, vertelt Mark: ,,We zijn all round specialisten. Je kunt hier terecht voor een eenvoudige trendy bril of zonnebril en daarnaast verrichten we het vooronderzoek voor staarbehandeling en laserbehandelingen.”

Als optometrist is Mark bevoegd om oogmetingen te doen bij kinderen vanaf zes jaar. ,,Kinderen zijn ware sterren in het maskeren van hun slechte zicht. Zo speelt het bijziende kind graag binnen waar alles mooi onder zicht is en zal een verziend kind sneller buiten spelen. Het is best lastig voor ouders om er achter te komen hoe het met de ogen van een kind staat, meten is in dit geval weten en er kan veel. Voordeel van een optiek als de onze is de laagdrempeligheid. Je loopt hier snel even binnen, desnoods zonder afspraak en wachtlijsten zijn hier een onbekend fenomeen. Als er dan echt iets ernstigs aan de hand is, dan kan je altijd nog door naar het ziekenhuis.”

’s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen, dat kan met de speciale nachtlenzen. “Nachtlenzen zijn al een paar jaar in de handel, maar nog niet echt bekend in Nederland. Deze lenssoort draag je alleen maar ‘s nachts. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen, zonder dat je het merkt, de vorm van je ogen. ‘s ochtends doe je de lenzen uit en de hele dag kan je zonder hulpmiddel zien. Aan deze lens hoef je niet te wennen, sterker nog na twee tot drie nachten dragen merk je al effect en na tien dagen is het resultaat optimaal. Nachtlenzen is een prima alternatief voor die mensen die zich nog niet of niet willen laten laseren en voor die personen die door hun werk of hobby lastiger een bril of lenzen kunnen dragen of die last hebben van droge of gevoelige ogen, maar natuurlijk zijn deze lenzen ook gewoon een fantastisch alternatief voor een bril of daglenzen en geven ze de dragers gewoon een vrij gevoel”, aldus Mark.

Zomers zijn zonnebrillen gemeengoed en dat is een goed ding, aldus Mark, want een zonnebril is beslist geen overbodige luxe. ,,Wat zonnemelk doet voor je huid, doet een zonnebril voor je ogen”, vertelt Mark: ,,Net zoals je huid hebben ogen een bescherming nodig tegen de zon. Draag je geen of een slechte zonnebril dan heb je kans op oogbeschadiging door zon.”

u Opticlaer Opticiens, Emiclaerhof 368, telefoon 033 455 1136, www.opticlaer.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie