Untouchables ziet af van promotie

14 juli 2010 om 00:00 Nieuws

De uitslag van de finale 2e divisie van zaterdag 3 juli jongstleden verraste de leden en bestuur van de Untouchables. Het landskampioenschap was misschien wel gehoopt, maar zeker niet verwacht. Na rijp beraad en een gedegen proces van hoor en wederhoor met alle betrokkenen kwam het bestuur tot afweging van een aantal argumenten om af te zien van promotie.

Kampioen blijft actief in tweede divisie AMERSFOORT - Het bestuur van de American Football Club ‘Amersfoort Untouchables’ heeft na de recente verassende overwinning op de Arnhem Falcons, waarin het Nederlands Kampioenschap werd behaald, de AFBN (American Football Bond Nederland) verzocht om op grond van een aantal argumenten te mogen blijven spelen in de 2e divisie en af te zien van promotie naar de hoogste divisie.

Sportief

Alhoewel het behalen van het Nederlands Kampioenschap voor ons als club sportief een geweldig hoogtepunt betekende en we ons konden gaan opmaken voor het spelen op het hoogste niveau, bleven er een aantal tegenargumenten. Enerzijds het doorontwikkelen op vele sportieve vlakken, waarbij met name het gehele seizoen gerekend dient te worden met het gewenste en fitte aantal spelers. De vereniging wil niet dat wedstrijden moeten worden opgegeven door een tekort aan spelers. Die factor is te onzeker en op het hoogste niveau onacceptabel.

Financieel

Hoewel de club zeer gelukkig is met een aantal sponsoren die zich voor nog een jaar aan de vereniging verbonden hebben, zal de begroting op een slimme manier naar een hoger plan getild dienen te worden. De vereniging hoopt dat daardoor de spin-off van dit landskampioenschap nieuwe gegadigden (zowel leden als sponsoren) zal aantrekken. Meer financiële armslag zal de club in staat moeten stellen om beter en noodzakelijk trainingsequipement aan te schaffen. Ook de daarvoor ontbrekende huidige opslagruimte maakt deel uit van dit proces.

Organisatie

De coaching - en medische staf zal verder op sterkte dienen te worden gebracht om op het hoogste niveau te kunnen blijven spelen. Het aantal vrijwilligers is nog te gering, waardoor nog veel werkzaamheden op de schouders van enkelen rusten. Daar denkt de vereniging als jonge club - pas 6 jaar actief - meer tijd voor nodig te hebben. Een grote wens is uitbreiding van trainingsuren op tijden dat het voor jeugd aantrekkelijk wordt om lid te worden. De ‘Kies je Sport’ cursussen zijn overboekt hetgeen aantoont dat er grote belangstelling is voor de non-contact vorm Flagfootball die gemengd kan worden gespeeld.

Accommodatie

De kunstgras accommodatie in Vathorst is weliswaar baanbrekend in American Football land, maar het veld is te kort om aan de NOC*NSF eisen te voldoen. De club heeft geen clubhuis en zal daar op korte termijn ook niet over gaan en kunnen beschikken, in welke bescheiden vorm dan ook. Daardoor ontbreekt o.a. een theorieruimte voor video analyse maar ook een fatsoenlijke sanitaire voorziening voor het vrouwelijk deel van ons publiek is niet beschikbaar. De vereniging heeft zelfs nog geen zekerheid over hoe lang ze van de huidige voetbalaccommodatie gebruik kan blijven maken. De opslag en berging van het groeiend aantal spelers uitrustingen baart de club al heel lang zorgen. Derhalve ons verzoek aan de AFBN om niet te promoveren en actief te mogen blijven in de 2e divisie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie