Speurtocht naar evenemententerrein

14 juli 2010 om 00:00 Nieuws

De gemeente is op zoek naar locaties waar festivals en evenementen kunnen worden gehouden. Een nieuwe evenemententerrein kan ruimte geven aan bestaande en nieuwe festivals en evenementen. Met ingang van 2011 is de parkeerplaats bij het Oliemolenkwartier niet meer beschikbaar voor de festivals Torenpop en Stadsgeluid. En als Highlands wil uitbreiden naar meerdere dagen, moet dit festival ook op een andere plek worden gehouden. Mocht de gemeente erin slagen de Parade naar de stad te halen, is daar ook een geschikt groot festivalterrein nodig voor een groep van tussen de 5000 en 10.000 mensen.

Ook Vathorst in beeld als perma-nente locatie AMERSFOORT - Een grasveld aan de Mijnbouwweg op bedrijvenpark Isselt of het terrein aan de Wagenwerkplaats worden in de toekomst mogelijk gebruikt als evenemententerrein voor grootschalige festivals en evenementen. Beide locaties zijn geschikt om op korte termijn te worden ingericht als evenemententerrein. Als derde mogelijkheid wordt gekeken naar een plek in Vathorst.

door John Spijkerman

,,De zoektocht vloeit voort uit de beperkingen die op Park Schothorst als festivalterrein zijn gelegd’’, vertelt wethouder Barendregt. Na massale bewonersprotesten werd besloten dat hier geen extra evenementen mogen worden gehouden. Na aandringen van de gemeenteraad zijn mogelijke locaties in beeld gebracht en onderzocht op geschiktheid. In het onderzoek is gekeken naar een aantal locaties, zoals de Hamseweg, het IJsbaanterrein, het Eemplein, de Wagenwerkplaats, Isselt en Vathorst Noord. Om de geschiktheid te bepalen, werd gekeken naar zaken als omvang, ontsluiting, parkeren, hinder voor woningen en natuur, de terreingesteldheid en de ligging van het terrein.Uit dat onderzoek kwamen de Mijnbouwweg in Isselt en de Wagenwerkplaats als meest geschikte locaties naar voren.

,,De roep is om een definitieve oplossing’’, stelt wethouder Barendregt. Maar het is ook mogelijk dat er eerst een tijdelijke oplossing komt, waarna een definitieve oplossing in Vathorst kan worden gevonden. De Mijnbouwweg kan permanent worden ingericht. Met de verharding van de ondergrond zijn hoge kosten verbonden. De locatie bij de Wagenwerkplaats kan maximaal voor een aantal jaren dienst doen. De plek is één hectare groot en kan tijdelijk worden gecombineerd met een aanliggend terrein dat in de toekomst bebouwd wordt. Evenementenorganisaties vinden het terrein aan de Wagenwerkplaats aantrekkelijker dan het terrein in Isselt. De ligging bij het station wordt gezien als een groot pluspunt. Een voorlopig kostenplaatje laat zien dat de inrichtingskosten van de Wagenwerkplaats als festivalterrein ruim 150.000 euro zijn.Voor het grasveld aan de Mijnbouwweg in Isselt bedragen de kosten bijna 215.000 euro

,,De drie opties worden nader onderzocht met daarbij het hele kostenverhaal’’, vertelt wethouder Barendregt. Daarbij wordt ook gekeken naar aspecten als veiligheid en overlast. Dan worden ook verschillende belanghebbenden, zoals omwonenden, aangrenzende bedrijven en organisatoren betrokken. ,,Het nieuwe terrein moet in principe volgend seizoen inzetbaar zijn.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie