De Vikingen bouwen boten in Vathorst

Nieuws

VATHORST - Als vanouds klinkt in de laatste week van de zomervakantie weer het gehamer, het gezaag en vallen dikke zweetdruppels van rood aangelopen kinderkoppies die weer bouwen dat het een lieve lust is. Spijkers worden met verve in het hout geslagen om toch maar weer het mooiste bouwwerk van de hele bouwspeelplaats te voorschijn te toveren. Ja, de tijd van de Zomerbouwplaats in Vathorst breekt weer aan. Dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk naast Strand Vathorst in De Bron.

Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar die niet op vakantie zijn, kunnen de laatste week van de zomervakantie van 9 tot en met 14 augustus, komen bouwen met dit jaar als thema ‘Vikingen’. De dagen duren van 9.30 tot 15.30 uur, met een middagpauze van een uur. De toegang bedraagt 3 euro per dag of 15 euro voor een strippenkaart voor de hele week. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan via de agenda op www.dekamers.nl . De ervaring leert dat er altijd veel belangstelling is voor de Zomerspeelplaats en dat er snel volgeboekt is, dus meld je snel aan.

Thema van 2010

Het thema van de Zomerbouwspeelplaats 2010 is ‘Vikingen’. Samen met de kinderen bevinden we ons in vroeger tijden, het tijdperk van de Vikingen waar we geducht weerstand moeten bieden tegen de vijand, handel drijven, boten bouwen, reizen naar vreemde landen en eigen gereedschappen maken. Dat wordt echt spannend… want werkelijk overal dreigt gevaar. En als we geen goede krijgers zijn, komen we niet in het walhalla! Elke dag bouwen de kinderen aan de boten. Naast het bouwen kunnen kinderen er ook voor kiezen om aan de dagactiviteit mee te doen.

Voor de veiligheid en een goede begeleiding is het van belang dat er voldoende vrijwilligers zijn. Is dit misschien iets voor u? Dan kunt zich aanmelden via bouwspeelplaats@dekamers.nl of bellen met de organisatie (Mathilde Verspuij 06-55536462). Wanneer u besluit om vrijwilliger te zijn, mag u tussen de middag gratis lunchen en zult u vooral een leuke ervaring rijker zijn!

Wie, wat, waar?

De Zomerbouwplaats wordt gehouden van 9 t/m 14 augustus. De locatie is naast Strand Vathorst, in De Bron, Amersfoort. De tijden zijn dagelijks van 9.30-12.30 en 13.30-15.30 uur. De kosten bedragen 3 euro per kind per dag of 15 euro voor een strippenkaart. Bij aanschaf van een strippenkaart is de ouder/verzorger verplicht twee dagen vrijwilliger. Bij twee of meer strippenkaarten is dit drie dagen.

Meer informatie en reserveren kan via www.dekamers.nl, info@dekamers.nl of telefonisch op 033-2012343.

Zomervakantie in De Kamers

Ook de medewerkers van De Kamers hebben behoefte om tot rust te komen van de dagelijkse drukke werkzaamheden en willen genieten van een welverdiende vakantie. Het kantoor van De Kamers is daarom vanaf maandag 12 juli voor 3 weken gesloten, vanaf maandag 2 augustus zijn ze weer bereikbaar. Het zonnige terras van De Kamers is op doordeweekse dagen wel open! De nieuwe kok Amber Ruijters bakt de heerlijkste muffins en brownies, maakt broodjes voor de lunch en schenkt een koel biertje of serveert een glaasje rosé.

advertentie