Quick komt in topper tekort

Nieuws

De naar schatting 300 toeschouwers die op de topper in de tweede klasse A waren afgekomen, zagen een aantrekkelijk duel. Vooral in de beginfase toen Quick de tegenstanders uit Hengelo nog goed kon bijbenen, was het spel van een prima niveau. Beide teams maakten weinig fouten waardoor de stand lang in evenwicht bleef.

Giants klopt Amersfoortse honkballers AMERSFOORT - De belangrijkste wedstrijd van het seizoen hebben de honkballers van BSC Quick zondag niet tot een goed einde weten te brengen. Na de confrontatie tussen de nummers 1 (Giants) en 2 (Quick) op sportpark Dorrestein was duidelijk dat het kwaliteitsverschil tussen beide kampioenskandidaten te groot is. De uitslag (2-9) loog er ook niet om.

door Balt Gmelig

De pitchers Marvick Danies (Quick) en Mark Kolner (Giants) hielden beide slagploegen in de eerste vijf innings goed in bedwang. Het eerste punt kwam op naam van de thuisclub. Na twee succesvolle stootslagen plus een opofferingsslag stond Quick na twee innings met 1-0 voor.

Pas twee innings later konden de bezoekers, eerder dit seizoen al met 10-0 te sterk voor Quick, iets terug doen. De defensie van Quick kon niet voorkomen dat de honken in de vierde inning volliepen. Twee keer scoorden de tukkers: 1-2. Verder hield Quick de schade beperkt en vond de ploeg het niet erg dat de scheidsrechter Giants catcher Saunders wegstuurde. De Amerikaan was het oneens met een beslissing van de arbiter en liet dat overduidelijk merken. De leidsman nam daar geen genoegen mee en stuurde de Amerikaan de tribune op.

Een inning later profiteerde Quick van het incident in de Hengelose gelederen en werkte de achterstand weg: 2-2. De ploeg van coach Edward Spanner verzuimde in dezelfde (vijfde) slagbeurt meer punten te scoren, mede door een communicatiefout tussen Spanner en Joshua Peterson. De twee begrepen elkaar verkeerd toen Peterson na het passeren van het tweede honk doorliep en daardoor uitgetikt kon worden. Daardoor was de slagbeurt gelijk voorbij.

De rekening daarvoor kreeg Quick in de volgende inning gepresenteerd. Maar liefst vier punten produceerden de gasten. Zij kregen daarbij wel de hulp van de Quick’ers die zich aan teveel fouten bezondigden. De achterstand van vier punten (2-6) had Rene de Vries, de sterk spelende catcher van Quick, niet verontrust. ,,Ik geloofde toen nog wel in een goed resultaat omdat wij gemiddeld in een wedstrijd tien tot vijftien punten scoren.”

Maar het vaak gebruikelijke slaggeweld van Quick bleef juist in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen uit. Kolner moest nog wel wel enkele honkslagen toestaan maar met de hulp van zijn ploeggenoten kon de werper het derde punt van Quick voorkomen. De Vries: ,,Die pitcher was goed maar hij besliste niet de wedstrijd. Wij hebben gewoon teveel fouten gemaakt.”

In de slotfase raakte Serge Artsen nog gewond door een opstuiterende bal. De neus van de routinier, vervanger van de afwezige Erik van de Horst, bloedde lange tijd als een rund. In het ziekenhuis bleek de schade mee te vallen. De neus van de pechvogel was niet gebroken.

Met de uitslag nam Quick overigens geen genoegen. Tijdens de wedstrijd diende de ploeg al een protest in tegen het gebruik van een verkeerde knuppel door de tegenstander.

advertentie