VVD-er René Leegte enige Amersfoorter op verkiesbare plek

Nieuws

AMERSFOORT - Voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 9 juni doet een aantal Amersfoortse kandidaten mee. De PvdA heeft raadslid Grace Tanamal geplaatst op plek 60, voor de ChristenUnie staat raadslid Simone Kennedy-Doornbos op de dertiende plek. De enige Amersfoorter die op een direct verkiesbare plaats staat is de 41-jarige René Leegte. Hij staat op de 32ste plek op de VVD-lijst. Als we de huidige peilingen moeten geloven., komt hij dus na 9 juni in De Tweede Kamer.

Als regionale kandidaat wil Leegte zich inzetten voor Amersfoort en Utrecht en voor minder regeldruk voor de Amersfoortse ondernemers, een betere bereikbaarheid van de stad en meer leefbaarheid of leefkwaliteit. Leegte wil zich daarnaast sterk maken voor duurzaamheid. ,,Als liberaal sta ik voor echte duurzaamheid. En als ik spreek over duurzaamheid dan heb ik het over 'moderne economie'.'' Volgens Leegte zijn in een moderne economie milieu en ondernemerschap dezelfde kant van de medaille. ,,In een moderne economie wordt daartussen geen schijntegenstelling gecreëerd, maar levert het combineren ervan fantastische kansen voor ondernemers. In een moderne economie hebben wij geen subsidies nodig om zogenaamd groene projecten in de lucht te houden. Duurzaamheid gaat daarom voor mij over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Als ondernemer weet ik dit als geen ander. De economie kan wel wat duurzaamheid gebruiken, zeker nu."

Komende zaterdag gaat Leegte in winkelcentrum Emiclaer met het campagne team flyeren en vragen beantwoorden van Amersfoorters. Van 11.30 tot 16.00 uur zal het campagneteam van de VVD aanwezig zijn.

advertentie