Adoptie op Stadsboerderij De Vosheuvel

Nieuws

AMERSFOORT - Op Stadsboerderij De Vosheuvel bruist het weer van het jonge leven. Het voorjaar laat zich weer van de vruchtbaarste kant zien. Er zijn weer jonge beesten in overvloed, die het bezoeken en bezichtigen meer dan waard zijn. De Stadsboerderij biedt "stadse" kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de boerderij en haar bewoners. Dat draagt bij aan hun kennis over en hun respect voor de natuur.

Het leert hen dat het melk via de koe uiteindelijk in de pakken bij de supermarkt terechtkomt. Met aantallen van meer dan 100.000 bezoekers bezoekers jaarlijks, voorziet de boerderij zo in een duidelijke behoefte. Veel kleine en grotere kinderen bezoeken alleen of met ouders of opa en oma de boerderij met grote regelmaat. Ook het bezoek van schoolklassen, die hun biologie en natuuronderwijs op met een bezoek aantrekkelijker en inzichtelijker maken, neemt nog steeds toe. Scholen uit Amersfoort en Leusden behoren inmiddels tot de trouwe bezoekersschare.

Momenteel treft men er veel jonge beesten aan. Er is een ezelsveulen. Schapen- en geitenlammetjes, kuikens en jonge konijntjes zijn er nu te bezichtigen en te knuffelen. Beheerder Coenen loste het overlijden van een moedergeit handig op door de twee wezen de volgende dag aan de zorg van een collega moedergeit toe te vertrouwen. Soms moet de natuur immers een beetje geholpen worden. Zo realiseerde Coenen zijn eigen Vosheuvel-adoptieplan hetgeen voor het natuurlijk opgroeien van de geitjes veel beter is en het bespaart de medewerkers van de boerderij veel extra "moeder"werk.

advertentie