Degradatie waterpolo-heren De Amer

Nieuws

AMERSFOORT - Voor waterpolo tweedeklasser De Amer viel afgelopen zaterdag het doek na de met 7-6 verloren wedstrijd tegen ZPB H&L Prod 3.

Met komend weekend nog een wedstrijd voor de boeg kan de ploeg van trainer/coach Zeger Eijer geen plaats meer stijgen op de competitieladder en is nu al degradatie naar de derde klasse een feit. Dat het in Barendrecht een moeilijke opgave zou gaan worden stond vooraf al vast. Tegen ZPB, met veel oud hoofdklasse spelers in de ploeg, werd in de thuiswedstrijd nog kansloos met 4-14 verloren.

Toch bleef De Amer deze keer de hele wedstrijd bij de thuisploeg in de buurt. Hoewel ZPB de touwtjes in handen had, lukte het de Barendrechters niet om een groot gat te slaan. In de vierde periode had Amersfoort tot tweemaal toe de kans om de gelijkmaker te maken en dus kans op overleving in de tweede klasse. In overtalsituaties werd echter te vaak jammerlijk gemist, terwijl ZPB aan de andere kant wel doeltreffend was. ,,We degraderen niet door deze nederlaag. Degradatie ligt in het feit dat we eerder dit seizoen diverse malen dure punten hebben laten liggen. We hebben vandaag hard gevochten maar helaas verloren. Maar ik kijk graag weer naar de toekomst. Volgend seizoen in de derde klasse weer fijn bouwen aan een nieuw team”, aldus een realistische en optimistische Amersfoortse coach Zeger Eijer.

Periodestanden: 1-1, 3-1, 2-2 en 1-2. Doelpunten De Amer: Eric Spithoven en Caspar Renkers beiden 2, Frits de Vries en Dion van de Burgwal beiden 1.

advertentie