Opnieuw nipt verlies MIA

6 januari 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ondanks gevarieerd en fris aanvallend spel verloren de korfballers van MIA hun eerste wedstrijd van 2010 met 16-14 van het Terschuurse Revival. Na een aantal nipte verliespartijen in de laatste weken van 2009 was MIA erop gebrand om een goed resultaat te boeken tegen de nummer twee uit de 2e klasse. Halaas bleven ook afgelopen zaterdag de punten bij de tegenstander. MIA begon scherp aan de wedstrijd in de Veluwehal in Barneveld en opende de score direct in de eerste minuut door juniore Sanne Mast. Al vrij snel werd duidelijk dat het een gelijkopgaande strijd werd, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft had MIA volkomen grip op het spel van Revival wat vooral te danken was aan het rebounderende werk van Frank van de Wiel. De dames van Revival zorgden uiteindelijk met enkele rake afstandsschoten en vrije ballen voor een 6-6 ruststand. In de tweede helft bleef MIA speler Anne de Haan aan de kant met een voetblessure, waarbij good old Mark Siderius verdienstelijk zijn plaats innam. Ook Mast werd vervangen door Karin van Middelkoop. Ondanks deze wissels werd Revival langzamerhand de bovenliggende partij en liet MIA zich bij een stand van 14-14 verrassen door de loopsnelheid van de Revival dames die met een fraaie doorloopactie makkelijk tot scoren kwamen (15-14) en vervolgens de eindscore tilden naar 16-14. Ondanks dat MIA veel strijd leverde en wellicht meer verdiende, moest de ploeg met lege handen terugkeren naar Amersfoort. MIA blijft door dit verlies hekkensluiter.