Verloren trouwring teruggevonden

Nieuws

Hoewel Soesbergen en zijn vrouw al enkele jaren geleden hun woning in Kattenbroek verruilden voor een flatje in de Kruiskamp, doet hij nog steeds boodschappen bij zijn ‘Appie Heijn’ op winkelcentrum Emiclaer. In die winkel deponeert hij ook geregeld zijn lege batterijen in de inzamelton van Stichting Batterijen (Stibat).

Amersfoorter krijgt mooiste kerstgeschenk AMERSFOORT - ,,Ik ben er nog perplex van; ze hebben een speld in een hooiberg gevonden, ongelooflijk.” Voor de kerst kon de 82-jarige Amersfoorter Wladimir Soesbergen geen mooier cadeau krijgen. Hij was onlangs zijn trouwring kwijtgeraakt toen hij batterijen inleverde, maar dankzij de inzet van Albert Heijn Emiclaer, de Stichting Batterijen en de Rova heeft hij het kleinood weer terug. Woensdag kreeg hij de ring overhandigd tijdens een korte plechtigheid in zijn eigen supermarkt.

door André van der Velde

Twee weken geleden raakte hij zijn trouwring kwijt toen hij een aantal lege batterijen in de ton deponeerde. Hij merkte de vermissing een dag later, maar zijn echtgenote bracht hij daarvan niet op de hoogte. ,,In eerste instantie dacht ik dat ik hem in de auto was kwijtgeraakt, maar dat bleek niet het geval. Ik heb echt overal gezocht, maar pas toen ik er ‘s nachts aan lag te denken realiseerde ik me dat ik de batterijen in mijn broekzak had meegenomen. Daar had ik ook mijn trouwring gestopt voordat ik mijn handen ging wassen.”

De trouwring heeft veel betekenis voor Soesbergen. ,,Mijn vriendin Johanna en ik waren al een jaar of vijftien samen toen ik vier jaar geleden ernstig ziek werd”, vertelt hij. ,,Ik lag vijf weken in coma en moest een aantal zware operaties ondergaan. Ik dacht dat ik het niet zou redden en vroeg Johanna of ze met me wilde trouwen, zodat ze meer zekerheid zou hebben. Mijn neef gaf ik de opdracht het huwelijk te regelen en we trouwden in het ziekenhuis.” De nare periode ligt inmiddels ver achter hen, maar de ring is veel meer dan alleen een symbool van hun huwelijk.

Soesbergen belde eerst met het Albert Heijnfiliaal. De inzamelton was echter net geleegd door de Rova. ,,Ik dacht niet dat hij de ring ooit nog terug zou krijgen”, zegt bedrijfsleider Erwin Slop met een glimlach, terwijl hij naar Soesbergen kijkt, die ondertussen de ring weer om zijn vinger heeft gedaan en hem aan iedereen trots laat zien. ,,Wij namen contact op met de Stichting Batterijen en die schakelde vervolgens de Rova in.”

,,Aan de ring zit voor meneer Soesbergen een heel emotioneel verhaal vast”, zegt marketingmanager Frans de Buck van Stibat. ,,We hadden dan ook gelijk zoiets van we moeten proberen de ring terug te vinden. We vroegen de Rova om te helpen. En tot mijn grote verbazing hebben ze de ring inderdaad gevonden. Van zoiets word je heel blij.”

Chris Berten en Willen van Schoot van de Rova bevestigen dat Soesbergen veel geluk heeft gehad. ,,Het was zoeken naar een speld in een hooiberg. We moesten zoeken in een bak met zo’n 500 kilo batterijen. En toen we hem vonden? Ja waanzin, dat was echt hartstikke leuk. We hadden absoluut niet verwacht de ring te vinden.”

advertentie
advertentie