Goed herstel Keistadheren

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

Van een gemakkelijk avondje volleybal in de goed gevulde sporthal Midland was absoluut geen sprake. Flash was niet uit Veendam naar Amersfoort gereisd om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven en speelde van meet af aan een slim spelletje: veel via de handen van de Keistad blokkeerders slaan, ingehouden slagen langs de lijn en af en toe een harde service. Deze tactiek leek de Midlandbewoners in eerste instantie op te breken want de thuisploeg kwam maar niet los van van de tegenstander. Lange tijd ging de strijd gelijk op al had AVV Keistad in het begin van de eerste set wel het initiatief. Flash slaagde er zelfs in om middels een 19-19 gelijke stand op een 21-20 voorsprong te komen en met enkele rake klappen werd die beginset dan ook afgerond met een 22-25 setwinst. In het tweede bedrijf een zich goed herstellend AVV Keistad dat al snel uitliep naar een 14-8 voorsprong, maar door slordigheden moest toestaan dat de Veendammers terug konden komen tot 14-13. Maar met de komst van Thijs Besseling in de Amersfoortse ploeg kenterde de wedstrijd. Via de buitenkant sloeg Besseling menig punt binnen en bracht in no time zijn ploeg via een 21-15 voorsprong naar een verdiende 25-17 setwinst. De derde set kende een nagenoeg gelijk verloop als de set ervoor waarbij via tussenstanden van 10-5 en 14-10 een groter gat werd geslagen, waar Flash uiteindelijk bleef steken op 18 punten en setwinst (25-18) van die derde set voor de keistedelingen dan ook een juiste afspiegeling was. Ook in de vierde set bleef de Amersfoortse aanval op volle toeren draaien en sloegen Emiel van Vulpen via de middenaanval en Michiel Bakker en Frank Pastoor via de buitenkant menig punt binnen. De aanvalsmachine van AVV Keistad denderde vervolgens door, pakte blokpunten en scoorde via de al eerder genoemde Amersfoortse aanvallers. Met tussenstanden van 8-4, 13-8 en 16-10 bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en leek op een stand van 20-12 de setwinst en de overwinning niet of nauwelijks meer in gevaar te komen. Maar een opleving bij de gasten uit Leerdam in combinatie met een inzinking aan Amersfoortse zijde bracht Flash terug naar 22-18. Echter een tijdig herstel van AVV Keistad in de laatste fase van die vierde set voorkwam erger waardoor niet alleen setwinst (25-21) een feit was maar waar tevens een verdiende doch zwaar bevochten 3-1 overwinning de Amersfoorste volleybalheren ten deel viel. Een geweldig resultaat voor de ploeg van trainer/coach Ton van der Wosten die met zijn team de eerste helft van de competitie afsloot met een geweldige vierde plaats en daarnaast in eigen huis nog steeds een ongeslagen status kent. Voor een team dat voor het eerste jaar in de eerste divisie van het landelijke volleybal opereert een voortreffelijk resultaat wat tot stand kwam door inzet en teamspirit. Het vervolg van de competitie vindt plaats op 9 januari 2010 waar AVV Keistad in Groningen zal aantreden tegen het team van Lycurgus.

Volleyballers sluiten jaar uitstekend af AMERSFOORT - In de laatste wedstrijd van 2009 namen de volleybalheren van eerste divisionist AVV Keistad revanche op de onnodige nederlaag de week er voor. In de eigen sporthal Midland werd het Veendamse Kisuma/Flash in vier sets (3-1) verslagen en kunnen de Keistedelingen terugblikken op een uiterst geslaagde eerste competitiehelft.