75 Jaar tafeltennis bij Over ‘t Net

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

In 1994 is interview gehouden met de inmiddels overleden bestuurs(ere)leden en Over ‘t Netters van het eerste uur, Joop Merkus en Cor Matser. Dit interview werd gehouden in het kader van het 60 jarig bestaan van tafeltennisvereniging Over ‘t Net. Hierin werd duidelijk hoe de club zich in de vooroorlogse jaren en direct na de oorlog ontwikkelde als een gerenommeerde vereniging die groter en groter groeide. De vereniging speelde in de beginjaren een maal per week in een zaaltje van een café aan de Nieuwstraat (twee kachels met daartussen de tafeltennistafel). Later verhuisde de club naar de Prinsenhof op De Hof en speelde naast tafeltennis in de zomerperiode ook tennis op een buitenbaan aan de Heiligenbergerweg. In de eerste jaren na de oorlog speelde Over ‘t Net in een ruimte van de Rijks HBS aan de Heemskerklaan. Hier moest iedere week een zestal zware tafels uit de kelder worden gehaald en de trap op worden gesleept. Na afloop van de training/wedstrijd, moest het hele circus weer de kelder in. Geleidelijk aan begon de vereniging te groeien en ontstond, mede op initiatief van wijlen bestuurlid Gerard Smit, het Amersfoorts Tafeltennis Kampioenschap. Na verblijf in sporthal Schuilenburg werd uiteindelijk sporthal Rustenburg de thuishaven van Over ‘t Net. De vereniging kende in de beginjaren ‘80 haar grootste bloei. Meer dan 120 leden en een echte wachtlijst. Meer dan 40 jeugdleden, 14 competitieteams voor senioren en 7 jeugdteams (waarvan er twee landelijk actief waren). Gloriejaren voor Over ‘t Net. Naarmate de jaren verstreken nam het ledental af en verhuisde de tafeltennisvereniging naar een sportzaal van basisschool de Baander aan de Zangvogelweg. Hier is de club tot op heden nog steeds gehuisvest en zal dat ook de komende jaren blijven. Voor wat betreft de informatie naar de leden, was de vereniging aangewezen op het clubblad, waarvan de laatste editie in 2002 verscheen. Vanaf die tijd werd een website opgericht die in de beginjaren nauwelijks werd bijgehouden. Momenteel is de site door Over ‘t Net lid Wander Rolsma nieuw leven ingeblazen en kan worden gekenmerkt als een waardevolle informatiebron.

AMERSFOORT - De Amersfoortse tafeltennisvereniging Over ‘t Net viert dit jaar haar 75 jarig bestaan. De op 4 december 1934 opgerichte vereniging kende ter gelegenheid van dit heuglijk feit dit jaar een aantal feestelijkheden met als sportief hoogtepunt afgelopen weekend een tafeltennistoernooi wat zich over drie dagen uitspreidde. Een terugblik in het verleden en een blik op het heden en de toekomst van deze jubilerende tafeltennisvereniging. door Huub van Aerssen

Het heden en de toekomst

Over ‘t Net is één van de oudste tafeltennisverenigingen van Nederland en ontstaan ruim voor de oprichting van de NTTB (Nederlandse Tafel Tennis Bond). De club speelt momentaal met 10 seniorenteams in de competitie van de Afdeling Midden Nederland. De vereniging kent daarnaast een tweetal jeugdteams dat eveneens actief is in de jeugdcompetitie. Het eerste seniorenteam kon dit jubileumjaar geen luister bij zetten en degradeerde na een verblijf van twee jaar in de hoofdklasse naar de eerste klasse. Voor wat betreft de sportieve toekomst van Over ‘t Net zegt bestuurlid John Verheuvel het volgende: ,,Natuurlijk is het vervelend dat we uitgerekend in het jaar waarin we 75 jaar bestaan met het eerste team zijn gedegradeerd. Maar dat is slechts van tijdelijke aard. We stellen ons ten doel om met het vlaggenschip zo snel mogelijk weer terug te keren naar het hoofdklasse niveau. Daarnaast kent ook de jeugdafdeling de nodige groei en hopen we op doorbraak van jeugdtalenten. Vanaf volgend jaar zijn er weer drie jeugdteams actief in de competitie en dat schept de nodige verwachting voor de komende jaren.”

Tafeltennisvereniging Over ‘t Net kent een gezonde visie op het voortbestaan en de toekomst van de club. Niet voor niets is de vereniging recentelijk genomineerd voor de Sportkei 2009, waar ze een eervolle derde plaats in de wacht wist te slepen. Over ‘t Net, die al 75 jaar lief en leed deelt met haar leden, mag worden genoemd als een krachtige vereniging die ook de komende jaren van zich zal laten horen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie