MIA scoort te weinig

21 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na een spannende wedstrijd met kansen over en weer verloren de korfballers van MIA afgelopen zaterdag met 9-6 van ZKC '31 in Zaandam, de nieuwe koploper in de 2e klasse. Ondanks een flinke portie strijdlust van beide ploegen kwamen ze maar moeizaam tot scoren. Uiteindelijk benutte ZKC '31 de spaarzame kansen het best. Met een doeltreffend schot van Eline van Ballegoijen kwam MIA sterk uit de startblokken, maar ZKC scoorde al snel tegen. Vrijwel de gehele eerste helft presteerden beide ploegen qua trefzekerheid ondermaats. MIA ontregelde wel het aanvalsspel van de Zaandammers, maar aanvallend stond er aan Amersfoortse zijde maar weinig tegenover. Ondanks goed verzorgde aanvallen wilde het scoren ook bij MIA niet lukken. De ruststand va 2-3 in het voordeel van de Amersfoorters was dan ook erg mager, zeker voor korfbalbegrippen. De tweede helft wist MIA de voorsprong nog te vergroten met opnieuw een snelle score van van Ballegoijen. Helaas kwamen de Amersfoorters daarna een tijdje niet meer tot scoren. ZKC lukte dat wél, want met zes doelpunten op rij werd de 2-4 achterstand omgezet in een 8-4 voorsprong. Het inbrengen bij MIA van Roy Staal, Frank van der Wiel, Jerre van Middelkoop en Karin van Middelkoop gaf de wedstrijd een nieuwe impuls. van Middelkoop en Staal scoorden in kort tijdsbestek, maar daarna stokte de doelpuntenproductie. Net als voorgaande weken blijft het gebrek aan scorend vermogen een groot probleem voor de MIAnezen, De kansen zijn er wel, maar de afronding laat te wensen over. Dat zal in de tweede helft van de zaalcompetitie anders moeten, om te beginnen op zaterdag 2 januari. Dan speelt MIA in Barneveld tegen middenmoter Revival haar eerste wedstrijd van 2010. Doelpunten MIA: Eline van Ballegoijen 2, Gerdien Blok 1, Anne de Haan 1, Jerre van Middelkoop 1 en Roy Staal eveneens 1.