Crackerjacks onder- uit tegen koploper

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks, de nummer twee op de ranglijst in de 2e klasse van het Rayon, verloren afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst met slechts drie punten verschil van koploper Forwodians uit Voorhout. Alhoewel beide teams een goede start kenden en Crackerjacks meerdere keren tot scoren kwam, werd naarmate het eerste kwart vorderde de druk van Forwodians groter. Bij Crackerjacks liep de aanval niet meer, werd er nauwelijks nog gescoord en keek de thuisploeg na het spelen van het eerste kwart tegen een 12-26 achterstand aan. Ook in het 2e kwart domineerden de dames uit Voorhout en alhoewel Crackerjacks nog wel enige malen de basket wist te vinden, kon de ploeg het verdedigend niet meer bolwerken en stond halverwege de wedstrijd op een 26-48 achterstand. In het derde kwart echter ging de Amersfoortse aanval beter lopen en stond ook de verdediging vaster in haar schoenen. Dat stelde Crackerjacks in de gelegenheid om terug te komen tot 43-60, met nog een kwart voor de boeg geen onoverkomelijke hindernis. Dat werd in het vierde kwart dan ook duidelijk zichtbaar: Amersfoort speelde bij vlagen de sterren van de hemel en wist door maar liefst vijf driepunters van Floor van der Leest terug te komen tot 71-74. Maar ondanks de geweldige inzet kwam Crackerjacks niet meer dichterbij en bleef de ploeg steken op zuur verlies. Scores Crackerjacks: Floor van der Leest 24, Noortje van Scharrenburg 13, Josien Eijbergen 12, Daphne Reurslag en Rosanne Infante Cabrera 9 en Jackelien de Vries 4.