Scoreverloop: 4-1 Hossein Mezbanali

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ook de return tegen Loosdrecht heeft tweedeklasser Nieuwland zaterdag drie punten gekost. Na de nederlaag (0-1) eerder dit seizoen op eigen veld moesten de Amersfoorters ook op vreemde bodem de punten inleveren. Met duidelijk verschil (5-1) werden zij verslagen.

Vooral fysiek waren de spelers van trainer Bert de Vries niet opgewassen tegen hun tegenstanders die slechts een half uur nodig hadden om de gasten op een bijna onoverbrugbare 3-0 achterstand te zetten. Het eerste doelpunt kon al na een minuut of tien worden genoteerd en was te danken aan slecht verdedigen. De defensie van Nieuwland oogde ook niet sterk bij de resterende vier doelpunten van de thuisclub.

In de tweede helft kwam Nieuwland wat beter uit de verf. Via Hossein Mezbanali werd al na vijf minuten de achterstand verklein: 4-1. Daarna waren de gasten dicht bij meer treffers maar die kwamen er niet. Halverwege het tweede bedrijf sloeg Loosdrecht voor de vijfde keer toe en was het duel afgelopen: 5-1.