Scoreverloop: 1-1 Luuk Voorburg, 2-1 Ronald Buitink, 3-1 Florian Lammers, 4-1 Luuk Voorburg, 5-1 Casper Vijverberg, 6-1 Florian Lammers

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - De laatste competitiewedstrijd van Hoogland in 2009 heeft de ploeg een mooie overwinning opgeleverd. Op sportpark Langenoord, de thuisbasis van de tweedeklasser, bleven de Hooglanders het Amsterdamse Zeeburgia met duidelijk verschil (6-1) de baas. Op de winst was niets af te dingen. Hoogland, zonder de geschorste Tim Krux, begon niet goed aan het duel. Na een kwartier openden de bezoekers met een kopbal de score: 0-1. Die treffer schudde de formatie van trainer Ronald Heerschop wakker. Twee minuten na de openingstreffer zorgde Luuk Voorburg voor de gelijkmaker: 1-1. Een tegenvaller was niet lang daarna het uitvallen van Kevin Heideveld. De spits liep een rugblessure op. Casper Vijverberg was zijn vervanger en debuteerde in de hoofdmacht. Dat het vroegtijdig vertrek van Heideveld goed kon worden opgevangen, bewezen zijn teamgenoten. Kort voor en na de rust bezorgden Ronald Buitink en Florian Lammers de thuisploeg een 3-1 voorsprong. Hoogland ging goed door. Voorburg, Vijverberg en Lammers bepaalden de eindstand op 6-1. Zeeburgia liet nog een strafschop onbenut.