Scoreverloop: 1-2 Herman Struijk, 2-3 Severino Anteseijn

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De grote nederlaag (2-5) die KVVA zondag op eigen veld tegen BFC leed, was niet nodig geweest. De Amersfoorters acteerden niet minder dan de bezoekers die echter de kansen beter benutten en over een sterke doelman beschikten.

In de eerste helft kon één doelpunt worden genoteerd. Na een minuut of tien openden de bezoekers de score: 0-1. KVVA drong daarna steeds meer aan, vooral in de tweede helft. Maar het waren de Bussummers die na een kwartier het eerst tot scoren kwamen: 0-2. Nog geen vijf minuten later bracht Herman Struijk met een schuiver het verschil weer op één treffer: 1-2.

Daarna was het wachten op de gelijkmaker maar die kwam er niet. De kleine doelman van BFC bewees zijn waarde voor de formatie van de Amersfoortse trainer Marino Osimani. De sluitpost werd nog één keer gepasseerd maar toen hadden de gasten de stand al op 1-3 gebracht. Severino Anteseijn was de maker van de tweede KVVA treffer: 2-3. Net toen de thuisclub weer aan een gelijkspel ging denken, sloegen de bezoekers met counters twee keer genadeloos toe: 2-5.