Sportkampioenen glunderen

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

Al in een vroegtijdig stadium stroomden de vele Amersfoortse Sportkampioenen en hun begeleiders het sfeervolle zalencomplex binnen. Om onder het genot van een hapje en een drankje in de loop van de avond te worden gehuldigd voor de geweldige sportprestaties die zij dit jaar hadden neergezet. Woordvoerder voor de Gemeente Amersfoort, Loek van Hasselt, opende rond 17.30 uur dit sportgala waarin hij het bonte sportgezelschap van harte welkom heette en uitleg gaf over het verloop van de avond. Vervolgens gaf hij het woord aan sportwethouder Arrïen Kruyt die in zijn betoog onder andere aangaf dat Amersfoort naast breedtesport ook de topsport hoog in het vaandel heeft staan. Kruyt: ,,Steeds meer worden de contouren van topsportbeleid in Amersfoort duidelijker, wat voor u als sporters van wezenlijk belang is. Goed om te weten dat er op korte termijn in Vat-horst een topsportzaal zal worden gerealiseerd en dat ook het nieuw te bouwen zwembad de faciliteiten biedt om topsport te bedrijven. Zonder de breedtesport uit het oog te verliezen geweldige ontwikkelingen waarvan u als (top)sporters zeker het nodige profeit zult ondervinden. Ik heb diepe bewondering voor uw prestatie(s) het afgelopen jaar en feliciteer u hier dan ook van harte mee.” Aansluitend aan zijn woorden werd de eerste groep sportkampioenen op het podium geroepen, een ceremonie die zich tussen de gangen van het voortreffelijk diner herhaalde. Hierin werden de vele sportkampioenen, zowel individueel als in teamverband, lovend toegesproken. Halverwege de avond werd er door de vertegenwoordiger van business club De Amersfoortse Hoogte/Rotary Amersfoort, Mark Spanbroek, een cheque ter waarde van 5000 euro overhandigd aan Edith Horsting, bestuurder van het Jeugdsportfonds Amersfoort.

AMERSFOORT - Het sfeervolle partycentrum en restaurant Houtrust in Hooglanderveen was afgelopen vrijdag het decor van de huldiging van de Amersfoortse sportkampioenen 2009. Zo’n 300 (top)sporters in de diverse takken van sport werden op feestelijk wijze in het zonnetje gezet voor het sportieve resultaat dat dit jaar werd geleverd op zowel individuele basis als in teamverband (dames en heren).

door Huub van Aerssen

Horsting: ,,Wij zijn bijzonder vereerd met deze schenking. Jaarlijks wordt er zo’n 60.000 euro uitgegeven aan kinderen van 6-16 jaar die vanwege een achterstandsituatie niet in staat zijn om sport te bedrijven en op deze wijze toch in de gelegenheid worden gesteld om sportief bezig te zijn. Iedere vorm van geldelijke steun is daarbij van harte welkom. Bedankt voor uw steun en sympathie.” Tussen de bedrijven door was er ook tijd voor entertainment en werden de vele sporters aan tafel toegezongen door een heuse ijskoningin die gehuld ging in de stadskleuren van Amersfoort. Nadat alle Sportkampioenen door de Gemeente Amersfoort van de nodige cadeaus waren voorzien, was het laatste woord aan wethouder Kruyt, die nogmaals de prestaties van de aanwezigen roemde en hen succes wenste in het verdere verloop van de (top)sportloopbaan. Verder werd duidelijk dat er achter de schermen door Gemeente, SRO en ASF hard wordt gewerkt aan een echt sportgala in 2010.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie