‘Opheffen parkeerplekken terugdraaien’

Nieuws

,,Het is schandalig om parkeerplekken op te heffen’’, vindt Vogels. ,,Het genomen besluit is onduidelijk. Binnenstadbewoners moeten elders zoeken naar parkeerplek. Ze moeten hun auto neerzetten in dure parkeergarages zonder financiële compensatie.’’ Volgens Vogels hebben vooral PvdA en Jouw Amersfoort/D66 hun kans gegrepen omdat er op dit moment een raadsmeerderheid was om de parkeerplekken te schrappen.

BINNENSTAD - VVD-lijsttrekker Manfred Vogels vindt het raadsbesluit om parkeerplekken op te heffen van de zotte. ,,Wij zien totaal geen toegevoegde waarde. De leefbaarheid van de bewoners in de binnenstad wordt minder. We willen niet dat de auto uit de binnenstad verdwijnt.’’ Ook de BPA is fel tegen. Beide partijen willen het besluit terugdraaien en het huidige aantal parkeerplekken in de binnenstad handhaven.

door John Spijkerman

Ook BPA-voorman Hans van Wegen is fel tegen. ,,Parkeerplekken worden opgeheven zonder enige compensatie. Normaal betaal je voor een vergunning 80 tot 85 euro. In een parkeergarage betalen bewoners tussen de 1600 en 2000 euro per jaar.’’ Van Wegen stelt dat koophuizen in de binnenstad slechter verkoopbaar zullen zijn en huurhuizen slechter verhuurbaar als nieuwe bewoners geen parkeervergunning krijgen.

Onder binnenstadbewoners bestaat veel onbegrip. Een handtekeningenactie in de omgeving van Spui, Havik en Kortegracht tegen het opheffen van de parkeerplaatsen leverde in oktober nog 116 ondertekenaars op. Buurtbewoners Hedwig Klaarenbeek en Eddy Timmer namen het initiatief. ,,Er wordt te weinig geluisterd naar bewoners van de binnenstad’’, vindt Timmer. ,,Er is geen enkele vorm van compensatie en het leidt mogelijk tot waardedaling van onroerend goed.’’ Timmer hoopt op winst in maart 2010 van de politieke partijen die tegen het opheffen van parkeerplekken zijn.

advertentie
advertentie