MIA vindt vorm nog niet

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

MIA startte scherp waarbij Bobby Perrels zijn eerste afstandsschot al direct raak schoot. Na ruim vijf minuten spelen stond het 2-2, waarna Ermelo heel slim de snelheid uit het aanvalsspel van de thuisploeg haalde. Daarnaast schiepen de gasten enkele korte, gevaarlijke kansen achter de korf waar MIA verdedigend niet attent genoeg op reageerde. Vervolgens ging het team van coach Ruud Schreuder oplettender spelen en kwam de ploeg geleidelijk aan beter in haar spel. Bij rust was het 7-9 en zag het er gezien het verloop van de laatste fase van de eerste helft nog gunstig uit.

Korfballers in eigen huis hard onderuit AMERSFOORT - Na verlies de week er voor tegen koploper Regio ‘72 verloren de korfballers van MIA afgelopen zaterdag opnieuw, nu van de nog puntloze hekkensluiter Ermelo. Ondanks een goede start van de Amersfoortse korfbalformatie won Ermelo ruim met 13-18. Door de teleurstellende nederlaag staan MIA, Ermelo en RDZ nu gezamenlijk op een laatste plaats in de 2e klasse D.

Kort na rust trok MIA de stand gelijk (9-9) en even later werd het zelfs 11-11, na een schitterende actie van MIA speler en talent Anne De Haan. Maar vervolgens volgde een fase van onzekerheid waarin MIA goede kansen niet in winst wist om te zetten en waarin Ermelo juist vrij gemakkelijk tot scoren kwam. De MIAnezen leken vervolgens niet meer te geloven in een goede afloop van de wedstrijd, terwijl daar eigenlijk geen enkele reden toe was. Ermelo rook natuurlijk haar kansen en ging steeds beter spelen, waarbij soms onmogelijke schoten van grote afstand makkelijk door de korf vielen tot verbazing van velen.

Met nog 10 minuten op de teller viel bij MIA juniore Sanne Mast zeer verdienstelijk in en zette twee fraaie afstandsschoten op haar naam. Maar dat was dan ook wel het nog enig noemenswaardige wapenfeit van de Amersfoortse korfbalformatie die uiteindelijk zeer teleurstellend bleef steken op een 13-18 verlies. Zaterdag aanstaande speelt MIA (net als MIA 2 dat in de reserve tweede klasse haar wedstrijd wist te winnen) haar laatste wedstrijd van 2009 tegen koploper ZKC uit en in Zaandam. Hopelijk weten de Amersfoorters daar hun vorm terug te vinden, waarbij scherp verdedigen en doelpunten maken de hoofdmoot vormen. Er zit namelijk veel meer kwaliteit in de spelersgroep dan dat zij tot nu toe heeft laten zien. Doelpunten MIA: Bobby Perrels 5, Sanne Mast 2, Eline van Ballegoijen 2, Maurice van Rossum 2, Anne Bulsink en Remco van Woudenberg beiden 1.

Soesterkwartier - KCD (12-20)

De korfballers van Soesterkwartier speelden afgelopen zaterdag in sporthal Schuilenburg tegen koploper in de vierde klasse KCD uit Doorn. De eerste vijf minuten verliep aan beide kanten erg slordig met veel balverlies en weinig goede aanvallen. Daarna kwam KCD beter in het spel en liep geleidelijk aan uit naar een voorsprong van 2-6. Met een ruststand van 4-8 was de wedstrijd nog geenszins gespeeld en kwam Amersfoort na rust goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Joop Stolte kon weliswaar nog terugkomen tot 7-9, maar daarna was de koek op. Met een aantal loepzuiver afstandsschoten deelde KCD de genadeklap uit en won uiteindelijk overtuigend met ruime cijfers.