Off-Day voor Keistadheren

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOOGEVEEN - De volleybalheren van AVV Keistad kenden afgelopen zaterdag tegen Olhaco uit en in Hoogeveen een complete off-day. Met maar liefst 4-0 verlies kreeg de Amersfoortse ploeg een forse dreun te verwerken en behaalde met uitzondering van aanvoerder Michiel Bakker geen enkele Keistad speler het eigen niveau. ,,Dit overkomt je een keer in de competitie”, zo stelde coach Ton van der Wosten na afloop vast. ,,Je hebt altijd wel een wedstrijd waarin alles mis gaat en niets lijkt te lukken en dit was er een. Gauw vergeten en accepteren en het komend weekend weer direct goedmaken.” Al in het begin van de wedstrijd bleek dat de Amersfoorters te gemakkelijk over deze klus dachten. Men serveerde te eenvoudig en onnodige fouten stapelden zich op. De klad kwam er in en met 25-17 ging de eerste set verloren. Ook met in het tweede bedrijf Djim Baas als spelverdeler in de basis kon het verschil niet gemaakt worden. Mat hard werken kwam AVV Keistad nog wel langszij, maar door een tweetal fout services en enkele domme aanvallende acties werd ook deze set ingeleverd (25-22). Een goed spelend Olhaco rook zijn kansen om de nummer drie van de ranglijst in de 1e divisie een pootje te lichten en gaf nog wat gas bij. Vooral verdedigend haalde de thuisploeg de onmogelijkste ballen van de grond. En weer keek AVV Keistad tegen een 11-6 achterstand aan. Met Guus Kalkman wederom als spelverdeler werden vervolgens weliswaar zeven punten binnen geslagen, maar op een tussenstand van 21-21 sloeg Hoogeveen toe en won ook die derde set met 25-21. Met een achterstand in de vierde set die naarmate de set vorderde werd omgebogen in een 21-21 tussenstand, werden opnieuw enkele onnodig uitgeslagen aanvallen genoteerd, waardoor Keistad weer met lege handen kwam te staan en de set verloor met 25-23. Een teleurstellende nederlaag die AVV Keistad aan zichzelf te danken had.