Bruna Emiclaer is er klaar voor

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Emiclaer heeft eindelijk weer haar eigen Brunawinkel. Ondernemer Mathijs van Baaren opende in het voormalige postkantoor zijn tweede Brunawinkel. Een prima team en een fantastisch winkelcentrum waren voor hem de doorslaggevende factoren bij het nemen van deze stap.

In de eerste maanden na de opening gaat het Brunateam vooral luisteren naar haar klanten. “We gaan het assortiment fors uitbreiden, de wensen van de klanten staan daarbij centraal. Dus is er veel belangstelling voor bijvoorbeeld tijschriften op het gebied van video en film, dan besteden we daar extra aandacht aan. Deze Bruna wordt speciaal toegesneden op de bezoekers van Emiclaer.”

Mathijs gelooft in het merk en het concept van Bruna. ,,Bruna is groot, het merk hoort qua herkenbaarheid thuis in het rijtje met grootheden als Hema, AH en zelfs Coca Cola. Bruna is een uitgebreide kantoorboekhandel, met voor elk wat wils. We hebben artikelen voor het professionele kantoor, maar evengoed hobbyspullen voor thuis zoals karton en crêpepapier, tijdschriften, boeken, computersupplies en daarnaast nog funspul voor kinderen bijvoorbeeld van Diddl, Topmodels en Dark Dudes. Bruna is ontzettend laagdrempelig, iedereen heeft er wel eens iets gekocht.” Een paar speciale producten wil Mathijs wel noemen. ,,We hebben nu flink meer tabaksartikelen, verkopen inktcartridges, strippenkaarten en telefoonkaarten. Dat laatste artikel hebben we overigens niet in de winkel liggen, de verkoop gaat via de kassa.”

De Decembermaand is cadeaumaand en dan gaat een boek er altijd in. Mathijs: ,,Bruna heeft een unieke service. Je kunt al je boeken via internet bestellen, ze worden daarna kosteloos bij het Bruna filiaal naar keuze afgeleverd. De besteller krijgt een belletje en kan daarna de boeken afhalen. Geen extra bestelkosten dus, je betaalt alleen de nettoboekprijs, net als in de winkel. Dat biedt nagenoeg geen enkele internetboekwinkel. In onze digitale winkel vind je bijna alle titels die in de handel zijn, maar bovendien ook verschillende ebooks en de bijbehorende ereaders. Of dat nieuwe lezen de toekomst wordt, durf ik niet te voorspellen, maar handig is het wel. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op reis.”

Bruna Emiclaer moet vooral een gezellige winkel zijn. ,,Dat is mijn uitgangspunt, een leuke gezellige winkel, waar iedereen graag binnenkomt. Daarom nu even geen speciale acties, daar hebben we even geen tijd voor. We gaan ons in het begin helemaal richten op het vervolmaken van de winkel. Kijk ik volgend jaar wel of ik als Kerstman verkleed door het centrum ga.”

u Bruna Emiclaer, Emiclaerhof 2, 033-4530731

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie