Scoreverloop: 0-1 Luuk Tomassen, 0-2 Nick Kreijne, 0-3 eigen doelpunt PVC, 0-4 Nick Kreijne, 0-5 Paul van Bekkum.

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Koploper Hooglanderveen heeft zondag goede zaken gedaan door een mooie overwinning (1-5) op PVC. Omdat Aurora niet in actie kwam, hebben de Hooglanderveners nu een gat van drie punten met de naaste concurrent geslagen.

Op het Marco van Basten Sportpark behaalde Hooglanderveen een gemakkelijke overwinning. Serieuze tegenstand van de Utrechters kregen de bezoekers niet. Binnen twintig minuten hadden de gasten al een 0-2 voorsprong genomen, dankzij Luuk Tomassen (vervanger van zijn geschorste broer Thijs) en Nick Kreijne. Op slag van rust kon nummer drie, een eigen doelpunt van een PVC’er, worden genoteerd en was de wedstrijd in feite beslist.

Na de pauze nam Hooglanderveen wat gas terug. De thuisclub profiteerde daar niet van en moest nog twee tegentreffers incasseren. Kreijne en Paul van Bekkum breidden de voorsprong uit. Pas in de blessuretijd kon PVC de eer redden: 1-5.